10-12-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Eddy Merckx – Sallanches 64 in 2015

In het Franse Sallanches werd Eddy Merckx in 1964 wereldkampioen bij de amateurs. Een moment dat door velen wordt gezien als het heuse begin van zijn carriere als wielrenner. Maar zou hij tegenwoordig net zo veel indruk hebben gemaakt met deze legendarische rit? 

Bij Eddy Merckx nam men de proef op de som door de hoofdrolspeler nogmaals deze cruciale rit af te laten leggen, hierbij werd gebruik gemaakt van prachtige projecties. Overigens zouden de echte liefhebbers dit zelf ook kunnen ervaren door een gloednieuw model in de 2016 collectie van Eddy Merckx, de Sallanches 64.

De Sallanches 64 kun je gerust tussen de SanRemo76 en de Mourenx69 plaatsen. Een kruizing tussen een stijve, snelle carbonracer en meer comfortabele racer. Dit moet zorgen voor een ideale mix tussen hoge prestaties en duurzaamheid.

De Sallanches 64 weegt amper 900 gram en is leverbaar in drie verschillende kleurstellingen. Het model is bovendien verkrijgbaar met Tiagra, 105 of Ultegra. Prijzen van deze fiets variëren tussen € 1.899,- en € 2.699, voor meer informatie kun je uiteraard terecht op de website van onze Zuiderburen.

 van