08-04-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Een Canyon leasen? Dat kan tegenwoordig!

Canyon en Shift To Bike werken samen aan een revolutie op fietsgebied. Als leasepartner van Canyon zet Shift to Bike zet zich in om organisaties te helpen bij, de naam zegt het eigenlijk al, de overstap van auto naar zakelijk fietsgebruik. Dus het leasen van fietsen!

Shift to Bike is een onafhankelijke partij in de markt van zakelijk fietsgebruik en onderzoekt hoe fietsen op een heel logische en leuke manier in het mobiliteitsbeleid kan worden ingepast. Daarnaast biedt Shift to Bike praktische ondersteuning bij de introductie van dit nieuwe fietsbeleid.

Hoe werkt het leasen van een fiets?

Sinds 2020 is er een nieuwe wet- en regelgeving voor de fiets van de zaak ingegaan, dit houdt concreet in dat de fiets van de zaak tegenwoordig als leasefiets kan worden aangeboden. Eén van de grote voordelen is dat deze regeling geen maximumbedrag kent. Je kunt dus als werknemer écht kiezen voor jouw favoriete fiets, die je ook nog eens privé kunt gebruiken. Het type en model fiets? Daar ben je volledig vrij in.

Het leasen van een fiets is vergelijkbaar met het leasen van een auto. Alles wordt voor je geregeld. Werknemers kunnen vrij gebruik maken van een fiets naar keuze, zijn verzekerd tegen schade en diefstal én de fiets wordt periodiek onderhouden, zodat zij altijd de beschikking hebben over een fiets in topconditie.

Als je werknemer/berijder betaal je een bijtelling van 7% over de adviesverkoopprijs van de fiets. Afhankelijk van de inhoud van de fietsregeling binnen jouw bedrijf betaal je daarnaast mogelijk een eigen bijdrage op de leasekosten. Alles wordt uiteraard automatisch verrekend met je salaris zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Het bijhouden van een kilometerregistratie is gelukkig niet meer nodig, dus ook voor de HR-afdeling geeft de fietslease maar een minimale administratieve last.

Shift to Bike voor werkgevers


Wil jij jouw mobiliteitsplan verduurzamen en een succesvol fietsbeleid introduceren? Dan bekijkt Shift to Bike samen met jou waar binnen jouw organisatie de behoeften en mogelijkheden liggen. Ze kunnen het gehele traject begeleiden (van onafhankelijk advies tot en met het leasen van bedrijfsfietsen), of een gedeelte van het traject oppakken. In overleg met de verantwoordelijke afdeling zoals HR, Facilities of Wagenparkbeheer wordt bepaald hoe jullie routeboek naar een succesvol fietsbeleid eruitziet.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Klik hier voor de website voor meer informatie! En klik hier voor meer details!


Up/Down magazine #1 2022 is uit, deze is te bestellen in de Soulwebshop! Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van