06-02-2015 - Surfen, Nieuws

Een droomreis naar Bali

Al jaren droomde ik ervan om een keer naar Indonesië te gaan. Om de mooie golven daar te surfen, van de eilanden te genieten en om te kijken waar mijn moeder vroeger gewoond heeft. Dat laatste is me niet gelukt, want New Guinea lag toch wat verder weg. Maar ik ben wel drie weken naar Bali gegaan om daar te surfen. Voor het gehele verhaal kun je terecht op de website van Tasha’s Surfcamp, hieronder hebben we alvast een preview voor je! 

Tekst & Beeld: Natasha Smit 

Denpasar, Seminyak

Denpasar is naar mijn mening gewoon een drukke stad met veel te veel auto’s en brommertjes. Op de weg gaan die scooters en auto’s kris kras door elkaar heen en het is een gekkenhuis. De eerste surfsessie op Seminyak was echter megachill. Het was niet groot of zo, maar het was wel erg fijn om in mijn bikini in warm water te surfen! Ook voor Hilde was het een prima plek om te leren surfen.

Canggu

Na Denpasar zijn we afgereisd naar Canggu, waar we een week verbleven bij het Solid Surfhouse. Ik kende één van de eigenaren al uit Marokko (Jordy Robers) en ook zijn partner Berryl Spronk was erg aardig. Het ontbijt ’s ochtends met een hoop fruit (Dragonfruit, mango, watermeloen, enz) was geweldig en ook de rest van het verblijf zag er prima uit. Airco, zwembad en een huur van een scooter. Wat meer heb je nodig op Bali? Op nog geen vijf minuten rijden liggen de surfspots als Batu Bolong (Tugu en Old Man) en Echo beach. Voor Old Man moet je wel zo’n 500 meter de zee in peddelen, maar als het wat hoogte heeft, dan zijn daar echt leuke golven. Ik heb een paar mooie ritjes gemaakt en die zijn zelfs vastgelegd door een professionele fotograaf (Bruno Smith). In het begin was ik wel een beetje zenuwachtig, maar uiteindelijk lukte het me wel om een paar goede golven te pakken.

Nusa lembongan

Met Solid Surfhouse zijn we een dag naar het eiland Nusa Lembongan geweest. Wat een bounty eiland is dat! Witte strand, palmbomen en helder blauw water. Met een bootje zijn we langs de kust gevaren om ergens langs de kust te gaan snorkelen. We zagen daar vissen in alle kleuren en ook het koraal liggen. Joost Endlich, een vriend die op Bali woont, had me geadviseerd om nog een dagje langer te blijven op dat eiland en dat heb ik gedaan. Lunchen op Dreambeach (geweldig uitzicht op een prachtige baai), surfen op Shipwrecks (fun, fun) en gewoon lekker met een scooter het eiland over crossen. Bij Puri Nusa had ik op advies van Joost een hotel gevonden met uitzicht op het strand en de break Shipwrecks. Dit is het Bali waar je van droomt. En lekker rustig. Heerlijk om daar te chillen en te ontspannen. Geen deadlines, geen drukke wegen, gewoon chill!

[…] Lees verder

 van