31-03-2014 - Skiën, Nieuws

Een goede voorbereiding op je eerste skidag

Na een lange tijd wachten staat de wintersport voor de deur. Maar hoe tref je een goede voorbereiding om goed voorbereid de piste op te gaan? Niks is vervelender dan beneden aan de piste te staan en je bedenken dat je iets bent vergeten.

Voor vertrek van huis
Heb je eigen ski materiaal? Controleer thuis eerst of alles daarvan compleet is (ski’s, stokken, schoenen, snowboard). Voor een betere grip op de piste kan je eventueel ook je ski’s of snowboard laten waxen. Als je eventueel slotjes hebt voor je materiaal neem die ook mee, ook dieven gaan op wintersport. Zorg dat je ski-jas, ski-broek en eventueel handschoenen geïmpregneerd zijn zodat ze waterdicht zijn.

Schrijf alles op een lijstje wat je wilt inpakken en leg dat bijvoorbeeld op je bed, denk hierbij aan:

  • een ski-jas
  • een ski-broek
  • skisokken
  • thermo-ondergoed
  • sjaal of col
  • een helm
  • een skibril / zonnebril
  • snowboots
  • zonnebrand met UV-filter

Tips
Er zijn voldoende tips voor de wintersporters die voor de eerste keer de piste afgaan. Hier een aantal tips voor do’s en dont’s voor beginnende wintersporters. Als je nog meer tips wilt dan kan je terecht op deze website voor het volledige artikel van Summit Travel.

1. Neem een proefles

Ga eens naar een indoorskihal om te ervaren hoe het is een berg af te komen

2. Vermijd schoolvakanties

Als het mogelijk is probeer dan buiten de schoolvakanties om te boeken. Hierdoor is het minder druk op de piste en kan je de focus op je eigen techniek leggen.

3. Leen skikleding

Leen kleding van je vrienden, skikleding is nogal duur. Het is zonde als je maar één jaar gaat skiën en alles nieuw aanschaft.

4. Draag een helm

Naast het feit dat een helm voor je eigen veiligheid is, is het ook nog praktisch. Bijvoorbeeld als je koude oren hebt of als ‘handtas’ bij de lunch.

5. Skigebied met veel blauwe pistes

Blauwe pistes zijn in Oostenrijk vaak de makkelijkste pistes, ideaal voor beginners. In Frankrijk zijn er ook nog groene pistes, deze zijn nog makkelijker.

6. Sluit een verzekering af

Bij een wintersport is het belangrijk een verzekering af te sluiten. Een ongeluk op de piste hoeft niet altijd uw eigen schuld te zijn, het kan ook door andere komen.

7. Neem skiles

Het wordt geadviseerd om skiles te nemen van een professional. Buiten het feit om dat het praktisch is, is het vaak ook gezellig in een skiklasje.

 van