Een griepje kun je met fietsen “eruit zweten”? – Sportadviezen

Onderzoeken geven het aan en de vereniging van sportartsen in Nederland is hier heel duidelijk over. Niet doen, dit kan levensgevaarlijk zijn! Fabel dus!

We hebben het dan over griep die gepaard gaat met koorts van 38 graden of hoger. Griep is een virus die het immuunsysteem verzwakt en de energie die je gebruikt tijdens het sporten kun je beter gebruiken voor je herstel. Belangrijker is dat dit virus ook in de hartspier terecht kan komen, wat een ontsteking aan de hartspier kan geven en dit kan echt levensgevaarlijk zijn. Als je niet helemaal lekker bent – met wat gesnotter, hoesten en niezen – kun je wel sporten, maar is het verstandig om niet voluit te trainen of lange ritten te maken.

Meer lezen over sporten met griep? klik hier

We kennen ze allemaal wel. De verhalen tijdens het fietsen over – legale – middelen die je beter doen presteren op de fiets. Mooie adviezen, maar zijn het feiten of fabels? In deze reeks artikelen zal sportfysiotherapeut Wilko Camphuijnder, met onderbouwing vanuit de laatste wetenschappelijke publicaties, een aantal van deze vaak gehoorde uitspraken beoordelen als feit of fabel.
Meer info over Wilko: www.grintabikefit.nl/


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van