11-11-2013 - Windsurfen, Nieuws

Een heftige Fanatic Wave Ladies 2013

Op een goede dag op Scheveningen of Wijk zijn de heren toch meestal beter vertegenwoordigd dan de dames. We vinden het zelf gaaf om af en toe ook met dames te varen, dus kwamen we op het idee om een event te organiseren om zo veel mogelijk meiden tegelijk het water op te krijgen. Het doel van de Fanatic Wave Ladies is zowel om meiden te helpen die voor het eerst de golven willen bedwingen, als dames die al fanatiek op zee varen een stapje verder te helpen. Ongelooflijk; sta je normaal gesproken met een enkele dame op het strand, hadden we binnen de kortste keren meer dan 40 aanmeldingen! Waar komen al die windsurfende meiden ineens vandaan?! Zo snel mogelijk hebben we coaches geregeld en beachhostel Jorplace die ons zou opvangen en warm houden.

Helaas wilde de wind niet meewerken. Zowel vorig jaar, als dit jaar tijdens de gehele afroep periode; niks! Geen zuchtje wind. Toen we op het punt stonden er chagrijnig van te worden hebben we nog 2 extra weekenden in November ingepland; een tikkie koud, maar je bent een Fanatic Wave Lady, of je bent het niet 😉 Vorige week was de wind pal aanlandig, zo’n 8 bft en bijna masthoge golven; nee, we zijn geen Kamikaze Wave Ladies.

En dan afgelopen weekend….de allerlaatste optie…zag het er ineens goed uit! Omdat het wel al koud was, en de wind ‘s middags zou worden vervangen door heel veel regen hebben we het programma iets aangepast. ‘s Ochtends hebben we vroeg verzameld bij Jorplace en na het maken van verschillende teams zijn we met z’n allen naar het strand gelopen voor een windcheck. Snel optuigen en elke groep kreeg van hun coach instructies op het strand. Maarten van Ochten en Michiel Hemmer namen de dames onder hun hoede die voor het eerste de zee op gingen, Hester Anderiesen hielp de springgroep de lucht in, Eric Rutjes legde de ins-en outs (bottem en tops) van het golfrijden uit en tot slot Eva Oude Ophuis jaagde dames hun eerste forward in.

Er was zon, flinke golven, redelijke wind en vooral hele fanatieke dames!! Wat een bikkels! Ervaren of niet, ie-de-reen is de zee ingegaan en de strijd met de golven aangegaan. Meiden (en coaches..) kwamen hier en daar weer aanspoelen, maar met een dikke grijns kwam iedereen het water weer uit. Na de clinic zijn we met z’n allen gaan lunchen bij Jorplace en hebben we een lezing over stroming en wind gehad; Rob Wolkers heeft ons alles uitgelegd wat je moet weten om veilig de zee op te gaan, inclusief spoeltips. Wij hebben met behulp van filmpjes de techniek van de forward uitgelegd en tot slot heeft Ben Verbeem, van Axis Fysiotherapie, een lezing gegeven over blessure preventie.

Na een hele actieve, koude, en informatieve dag hebben zijn we het diner buffet aangevallen en afgesloten met een drankje. First of all; dames bedankt voor jullie enthousiasme! Coaches en sprekers bedankt voor alle inzet! Fanatic, ION, en North Sails Benelux bedankt voor de steun. Jorplace bedankt voor de gastvrijheid en het heerlijke eten en Jan Peter van Popta en Johan Oude Ophuis voor het vastleggen van deze mooie dag!

 van