18-02-2016 - Surfen, Nieuws

Een sensatie in de surf wereld

In de surfscene komt het regelmatig voor dat nieuwe helden de volgende dag uit het niets op kunnen staan. Wanneer de zee langzaam opzwelt en de golven groeien, is er maar een grote golf nodig om jezelf in de kijker te surfen. Maar in werkelijkheid gebeurt dit alleen wanneer de surfer hard blijft werken voor de roem. 

Gedurende januari was Hawaii het centrum voor ‘big wave surfers’. Aan de kust van het beroemde eiland groeiden kleine golven uit tot meters hoge muren met af en toe een paar stippen erop. Het gebeurde allemaal bij Pe’ahi in Maui. Hier verschenen de grootste, mooiste en monsterachtige golven sinds een lange tijd.

Tom Dosland onderging een van de ergste wipeouts die we hebben gezien sinds de val van Jay Moriarty. Luke Shepardson peddelde één van de grootste golven ooit gezien op Waimea. Op een dag waar Kelly Slater en Ross Williams er niet in slaagden om tot de line up te behoren peddelde Aaron Gold op, wat vele zeggen de grootste golf ooit. Check in het filmpje hieronder hoe Aaron Gold het monster onder controle probeert te krijgen.

Voor meer surf verhalen check je ons op Facebook.

 

 

 

 van