20-06-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Een unieke BH Aerolight, met dank aan Raisa Álava

Raisa Álava had de eer om gekozen te worden als ontwerper van de poster voor de Tour de France 2023, die op 1 juli zal beginnen in Bilbao. Een belangrijk evenement in een regio die net zo gepassioneerd is over fietsen als Baskenland, de thuisbasis van het hoofdkantoor van BH Bikes. In dezelfde stijl heeft Raisa ook een BH Aerolight aangepast die de komende maanden te zien zal zijn op de grootste wieler-evenementen in Europa.

Raisa Álava ontdekte de wereld van het fietsen toen ze nog een kind was en verbreedde haar horizon terwijl ze op een roze BH-fiets trapte. Dit was het begin van een liefdesaffaire met het fietsen die in 2023 nieuwe hoogten heeft bereikt, toen ze haar beroep als illustrator en kunstenaar kon combineren met de wereld van het fietsen.

In haar poster voor de start van de Tour de France in Bilbao onthult ze alles wat ze zo mooi vindt aan de plek waar ze is opgegroeid. De zee, de bergen, de natuur, het platteland… en ze legt ze vast in kleurrijke, met de hand getekende afbeeldingen. Streken, vormen en kleuren die energie uitstralen en die dankzij de Tour de France over de hele wereld te zien zullen zijn.

Diezelfde stijl, samen met haar herinneringen aan die roze BH-fiets waarop ze voor het eerst begon met fietsen, worden weerspiegeld in het ontwerp van deze verbluffende BH Aerolight, die zeker indruk zal maken op iedereen. Hoewel het aanpassen van fietsen steeds gebruikelijker is geworden, tilt het werk van Raisa het naar een hoger niveau.

Dit idee werd bedacht door BH en Shimano en gerealiseerd, met het opvallende resultaat dat je ziet, door Raisa Álava zelf, die haar inspiratie voor het ontwerp uitlegde: “Wat me het meest verraste aan deze fiets is hoe licht hij is. Delen van de tekening verwijzen hiernaar, het gevoel van snelheid, bergafwaarts gaan, enzovoort. Het algemene idee was dat het leuk moest zijn, omdat de meeste fietsen, als ze niet voor kinderen zijn, visueel niet erg aantrekkelijk zijn. Ze zijn sober en serieus. Ik wilde een eerbetoon brengen aan mijn eerste fiets, een gedurfd ontwerp voor iedereen die met nostalgie terugkijkt op zijn of haar fietsen, met die fluorescerende kleuren die in de jaren 90 helemaal in waren. Als je jong bent, durf je dingen te doen die je nooit zou doen als je ouder bent omdat je je te veel schaamt, zelfs leuke dingen.”

Uitgerust met de nieuwe Shimano Ultegra-groepset is deze BH Aerolight bijna een kunstwerk geworden en zal als zodanig te zien zijn op verschillende internationale evenementen waaraan BH deelneemt, te beginnen met de Eurobike-beurs die plaatsvindt van 23 tot 25 juni.

Klik hier voor meer informatie!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van