28-04-2014 - Surfen, Nieuws

Een zonnige surfdag in Saint Sebastian

Vandaag heeft een groot aantal deelnemers de surfboards ingepakt en is afgereisd naar Saint Sebastian om daar te genieten van het mooie weer, de rustieke stad, heerlijke tapas en een mooie surfsessie aan de Spaanse kust.

Zodra de eerste baai in zicht is, wordt er in de bus direct overlegd over de golven. De voornaamste vraag is of het surfable is voor onze jongste deelnemers. Het blijkt  in de eerste baai te rommelig, maar in de volgende rolt er een klein golfje en kunnen de surfers niet wachten om de zee in te rennen en een paar uur te surfen. Onder toeziend oog van de Spaanse locals, ouders, het NK mediateam, STC begeleiders en HSA – leden worden er veel golven gepakt.

Met dank aan de KNRM lifeguards kwam iedereen heelhuids uit het water en konden de surfboards ingeruild worden voor skateboards. Langs het strand werden er onder de boulevard allerlei trucs geoefend. Daarna was er tijd om de stad in te gaan en te genieten van heerlijke tapas en gezelligheid op het terras in de zon.

Deze prachtige dag werd afgesloten met een briefing over de wedstrijd door de head – judge, Lex Donse. Morgenochtend zal er om acht uur een call gemaakt worden en het ziet er naar uit dat er gestart gaat worden met de categorie Open Men.

_MG_0868-8

_MG_0868-9

 van