16-05-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Eerste editie Dutch MTB Trail Awards op 30 juni

In samenwerking met de NTFU, Natuurmonumenten, MTBRoutes.nl en Cube Bikes worden in juni 2017 de DMT (Dutch MTB Trail) Awards uitgereikt. Dit initiatief is door twee gepassioneerde MTB’ers in het leven geroepen om lokale baanbouwers en MTB verenigingen één keer per jaar in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken.

Dutch MTB Trail Awards 2017

De DMT Awards worden uitgereikt in 6 categorieën. Waarvan ‘de Gouden Schop’ als publieksprijs de meest prestigieuze Award betreft. De Gouden Schop wordt toegekend aan de vereniging met de beste MTB trail op grond van onderhoud en rijervaring. Stemmen kan op: http://mtbtrailawards.com/Stem.html

De overige categorieën worden door de DMT jury uitgereikt voor o.a. het beste technische segment, de meest duurzame natuursport route, beste bikepark en beste nieuwe binnenkomer.

Stemmen kan tot een week voor de uitreiking op 30 Juni 2017. Prijzen worden opgesteld in samenwerking met onze partners en de definitieve uitreikingslocatie wordt half mei bekend gemaakt.

Over de organisatie

DMT is een verbindende en onafhankelijke organisatie met als missie het bevorderen van de aanleg van MTB trails in Nederland. DMT wil zich inzetten voor de erkenning van vrijwilligers en regionale baanbouwers.

“Wij merken dat er vanuit de community niet alleen toenemende aandacht is voor het onderhoud en duurzaamheidsbelang van de MTB routes, maar ook voor een stukje erkenning voor degenen die zich onvoorwaardelijk inzetten voor alle mede MTB’ers.” Robert van Rooijen, initiatiefnemer en oprichter DMT Awards.

De Dutch MTB Trail Awards vormen hiermee een jaarlijks evenement, waarbij op basis van een verkiezing winnaars worden geselecteerd. Onze speerpunten zijn duurzaamheid, erkenning, sportontwikkeling en toegankelijkheid.

“Goede routes vallen niet uit de lucht. Honderden vrijwilligers steken wekelijks veel tijd en energie in het ontwikkelen en onderhouden van mooie trails. Wij hopen dat de MTB Trail Award mountainbikers inspireert om hun steentje bij te dragen. Door hun lokale trailcrew of club te ondersteunen of zelf de handjes te laten wapperen tijdens een klusdag.” Bart van de Vossenberg, Marketing Manager NTFU

De NTFU zet zich in voor de belangen van wielrenners en mountainbikers zodat zij nu en in de toekomst kunnen blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

“Dankzij de mensen die zich actief inzetten om de trails te onderhouden kan er in Nederland lekker worden gemountainbiked. Het is een aanmoediging voor de vrijwilligers om het werk bekroond te zien worden met een award. Wij ondersteunen dit initiatief dan ook van harte.” Carola Noordermeer, marketing manager Cube Bikes

Vote, Share & Win:

Vanaf het Paasweekend t/m de uitreiking geeft DMT in samenwerking met Cube Bikes wekelijks toffe prijzen & MTB goodies weg. Deze prijzen kun je winnen door ons te volgen op Facebook, je stem achter te laten en de Poll te delen: https://www.facebook.com/mtbtrailawards

 van