02-01-2014 - Snowboarden, Nieuws

Eerste editie NK Freeride – Snowboard

De Dutch Freeride Week is een speciale week voor alle Nederlanders die een voorliefde hebben voor het freeriden. De week staat volledig in het teken van freeriden en zit vol met leerzame freeride clinics, een test-center waar je gratis de nieuwste freeride skis en snowboards kunt testen en daarnaast vindt het Nederlands Kampioenschap freeride ski & snowboard er plaats.

Iedereen die off-piste kan skiën of snowboarden heeft de mogelijkheid om mee te doen aan het Nederlands kampioenschap. Er vindt een kwalificatieronde plaats op redelijk toegankelijk terrein waarna alleen de besten doorgaan voor het extremere werk in de finale. De veiligheid wordt trouwens ten aller tijde gewaarborgd door een team berggidsen van Tignes.

Als je de wedstrijd nog niet aandurft dan loont het toch zeer de moeite om te komen kijken. Voor beginnende freeriders en toeschouwers zal goed worden gezorgd met muziek, BBQ’s en genoeg te drinken. Geen zorgen dus als je niet zo van de poedersneeuw houdt! Voor meer details en eventuele inschrijving verwijzen we je naar de website van het NK Freeride.

[vimeo id=”77866075″]

 van