28-04-2015 - Skiën, Nieuws

Eerste Snow College Challenge succes!

Zondag 26 april organiseerde Snow College voor het eerst de Snow college Challenge, een speciaal evenement voor Belgische en Nederlandse wedstrijdskiërs, sneeuwsportleraren en sportieve wintersporters. Ruim 60 leden kwamen naar de pistes van Skidôme Terneuzen om deel te nemen aan clinics, wedstrijden en een feestelijke BBQ.

Eind januari was de officiële kick off van Snow College, een neutraal en internationaal opleidingsorgaan voor skiërs en snowboarders. Om haar leden te bedanken voor de inzet tijdens het afgelopen wintersportseizoen en de start van het zomerseizoen te vieren, werd voor het eerst de Snow College Challenge georganiseerd. Een competitie evenement ter afsluiting van het seizoen en als ‘fun’ dag voor zowel wedstrijdskiërs als leraren.

The Challenge De dag werd gestart met leuke clinics voor alle leden, waaronder freestyle-, buckel- en reuzenslalom clinics. ‘The Challenge’ zat vooral in de wedstrijd reuzenslalom in parallelvorm. In teams van 4 personen werd er gestreden om een super prijs: een 4-daagse training in Kaprun tijdens Hemelvaart t.w.v. € 595,00. In totaal namen 7 teams deel aan de wedstrijd. Het overgebleven team streed onderling om de hoofdprijs. Snow College Racing pool renner Sara Roggeman wist de mooie reis te winnen.

snow college challenge - tekst

2de Belg behaald Oostenrijks staatdiploma Tijdens de prijsuitreiking van de Challenge werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om Jasper Duré in het zonnetje te zetten. Hij behaalde vorige week als tweede Belg het Oostenrijks staatdiploma. Hierdoor draagt hij naast Ronny Geerinck de titel ‘Staatlich geprüfte Skilehrer’, een bijzondere prestatie!

Traditie geboren Nu de eerste editie succesvol is verlopen worden er plannen gemaakt voor een volgende editie die nog grootser aangepakt gaat worden. Initiatiefnemer Ronny Geerinck is blij dat hij een gezellige dag voor alle Snow College leden kan organiseren: ’’Wat mij betreft pakken we het volgend jaar nog grootser aan. Voor nu was het een test, omdat het evenement voor het eerst georganiseerd werd. Voor ons was het belangrijk dat het vooral een leuke en gezellige dag zou worden waarbij we zoveel mogelijk wintersporters samen krijgen. We zijn van plan om het volgend jaar nog grootser aan te pakken en er weer een succes van te maken.’’

 van