03-04-2012 - Surfen, Nieuws

Eerste stop van de Protest NK Surftour 2012 presented by Monster in Domburg groot succes

Een prachtige dag, goede surf en een zeer goede sfeer zijn een paar steekwoorden voor de eerste stop in Domburg van de Protest NK Surftour 2012 presented by Monster! Op de eerste dag van de wachtperiode van de Protest NK Surftour 2012 presented by Monster waren de condities dusdanig goed dat de wedstrijd meteen ON was.

En die voorspellingen van Tobias van Tellingen (surfweer.nl) waren volkomen juist. Nadat iedereen zich ingeschreven had klonk om 09:00 het startsein van beide torens en gingen de eerste heats van start in de categorieën Open Men en Juniors. In de heat van de Open men was het Pascal van der Mast die liet zien dat hij de afgelopen winter niet heeft stil gezeten. Hij werd uiteindelijk 1e van de Open Men.

Bij de Juniors waren het vooral de broertjes Vincent en Boris Feillon die zich van de rest van het deelnemersveld onderscheidden en meer onderling de concurrentie aangingen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 1e en 2e prijs voor de heren Feillon en een 3e plaats voor Tom Boelsma.

Tijdens de contest van de Open Men kwam Marijn Bouwmeester na een paar golven te hebben gepakt bebloed het water uit. Het bleek dat zijn board op enkele centimeters na zijn oog gemist had maar toch een behoorlijke snee had opgelopen. Hij werd daarom vergezeld door zijn vriendin Pommeline van Vliet ook direct naar het ziekenhuis gebracht om daar gehecht te worden. Beide deden uiteraard na het ongeluk niet meer mee met de verdere heats.

Bij de Longboard Women was er vanwege een klein aantal deelnemers (2) eigenlijk meteen een finale. Deze finale werd gewonnen door Suzanne Vermeer en tweede werd Martine Geijsels. Voor de volgende stops van de Protest NK Surftour 2012 presented by Monster hopen we dat er meer surfsters zich inschrijven in deze categorie.

Bij de Longboard Men was het wederom Pascal van der Mast die met zijn local knowledge een eerste plaats binnen wist te slepen. Tweede werd Quint Le Duc en Joost Duivenvoorde werd derde.

Bij de Open Women waren er gelukkig wel genoeg deelnemers om een spannende competitie te houden en na een spannende strijd in soms wat moeilijke condities was het Dominga Valdes die de eerste plaats wist te behalen. Merel van der Linden werd tweede en Laila Bosma werd derde.

Mede dankzij de medewerking van Surfvereniging Rocky Point, Christian Surfers, KNRM Lifeguards, Tobias van Tellingen (surfweer.nl) en uiteraard de sponsoren Protest en Monster Energy is het gelukt om de contest tot een succes te maken.

Resultaten:

Open Men
1. Pascal van der Mast
2. Kaspar Hamminga
3. Roy van Eijk

Open Women
1. Dominga Valdez
2. Merel van der Linden
3. Laila Bosma

Longboard Men
1. Pascal van der Mast
2. Quint Le Duc
3. Joost Duivenvoorde

Longboard Women
1. Suzanne Vermeer
2. Martine Geijsels

Juniors
1. Vincent Feillon
2. Boris Feillon
3. Tom Boelsma

Scheveningen
De wachtperiode van de Scheveningen is al gestart maar mocht je na het lezen van bovenstaand verslag en het zien van al het beeldmateriaal je alsnog willen inschrijven dan is dit uiteraard nog mogelijk via http://www.nksurftour.nl/ 

Surfjam
Ook wordt er dit jaar weer een stop gehouden in Frankrijk. Anders dan gewend zal dat dit jaar zijn in Vieux Boucau. Deze stop zal in samenwerking worden georganiseerd met SurfAndBeachCamps van 27 april tot 6 mei genaamd de Surfjam. Deze week staat in het teken van surfen, chillen en partyen in de Franse voorjaarszon. Tijdens deze week vindt de 2* wedstrijd van de Protest NK surftour presented by Monster plaats.

Overdag kun je meedoen aan de contest of gewoon lekker zelf surfen in de nu nog rustige breaks van de Landes. De zomer staat te beginnen, de zon is weer warm en de voorjaarswells rollen goed binnen! Heb je nog geen ervaring? No problem, er wordt tevens gezorgd voor een beginnerscursus! Voor iedereen is er ook een mogelijkheid tot boardhuur!

Surfjam draait niet alleen om het NK, zo word je elke avond getrakteerd op een party met dj of band. Overdag zullen er verschillende activiteiten te doen zijn en je kunt rekenen op een relaxte BBQ! Wil je mee op de Surfjam, reserveren doe je via www.surfjam.nl en voor de wedstrijd via www.nksurftour.nl

Foto: Danny Bastiaanse

 van