07-01-2014 - Snowboarden, Nieuws

Eerste Wereldbekerwedstrijd van Bell Berghuis

Bell Berghuis heeft bij de eerste wereldbekerwedstrijd snowboardcross geen indruk kunnen maken. De Nederlandse strandde in het Oostenrijkse Montafon al in de kwartfinale. Tijdens de eerste World Cup van het seizoen had men te kampen met zware weersomstandigheden. De kwalificatie van de dames werd al opgeschoven van de vrijdag naar de zaterdag.

Berghuis wist zich in de uitgestelde tijdskwalificatie alsnog te plaatsen voor de kwartfinale. Door een matige start werd dat wel het eindstation. De Nederlandse kwam als zesde en laatste uit de startpoortjes. Hoewel ze nog een plek wist goed te maken, wist Berghuis zich niet meer bij de beste drie te scharen. Uiteindelijk eindigt de Nederlandse daardoor als zeventiende in de wereldbeker.

Berghuis is dankzij een sterk optreden bij het olympische testevenement in Sotsji vorig jaar al verzekerd van deelname aan de Winterspelen. Haar vierde plaats in die World Cup leverde haar een kwalificatie op. De winst in Montafon ging overigens naar de Tsjechische Eva Samkova.

 van