10-01-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Egmond is klaar voor het klassiekerweekend

Tijdens de persconferentie in Restaurant ZilteZoen in Egmond aan Zee werd vandaag vooruitgeblikt op de 16e AGU Egmond-Pier-Egmond en de 42e PWN Egmond Halve Marathon. Aan tafel zaten twee wereldkampioenen: Ellen van Dijk en Abel Kirui. Van Dijk, wereldkampioen tijdrijden, maakt haar debuut met de mountainbike op het strand. Kirui, tweevoudig wereldkampioen op de marathon, gaat strijden om de winst op de 21,1 km. De verwachting is dat de omstandigheden op met name het strand zwaar zullen zijn.

Als eerste werd vooruit gekeken naar de strandrace op zaterdag. Voor AGU Egmond-Pier-Egmond staat een recordaantal van 4.023 deelnemers ingeschreven. Interessant is de strijd die gaat plaatsvinden voorin in de wedstrijd. Marianne Vos zal haar titel dit jaar verdedigen. Dan moet ze wel afrekenen met Ellen van Dijk, die vandaag aanwezig was. “Ik heb zin om langs het water te stampen. Het technische gedeelte zal lastig worden”, blikt ze vooruit. “Ondanks dat ik geen ervaring heb met het rijden op het strand, ga ik zeker proberen om Marianne Vos goede tegenstand te geven.” Na de persconferentie pakt ze haar nieuwe mountainbike voor de eerste strandtraining.

Ramses Bekkenk is dé strandspecialist en is één van de favorieten. Hij won AGU Egmond-Pier-Egmond al eens in 2011. “Het zal een zware race worden”, voorspelt hij. “Ik verwacht een slecht strand. Het wordt zeker een hele mooie wedstrijd.” De concurrentie is groot met namen als Sebastian Langeveld, Rob van der Niet (winnaar 2012 en 2013), Laurens ten Dam, Thomas Dekker en Bram Imming aan de start. De start is morgen om 13.30 uur.

 van