03-05-2016 - Kitesurfen, Nieuws

EK kiteboarden op twaalfde editie Noordwijkse Kiteboard Open

Het strand van Noordwijk staat tijdens het Pinksterweekeinde voor de twaalfde keer in het teken van het Kiteboard Open (KBO). De beste kitesurfers nemen deel aan het jaarlijkse evenement, waar deze keer ook gestreden wordt om de Europese titel kiteboarden voor junioren.

Het KBO is het grootste kiteboardevenement van Nederland en biedt drie dagen lang een gevarieerd programma. Internationale topkiters als voormalig wereldkampioen Kevin Langeree en Noordwijkers Ruben Lenten en Jalou Langeree tonen op het water hun kunsten. Zij nemen onder meer deel aan de Xpression session, één van de absolute hoogtepunten van het KBO. Naast de actie op het water valt er ook genoeg te beleven op het strand dankzij een dynamische mix van clinics, liveoptredens en party’s.

Kite_Open_2016_8_copyEuropees Kampioenschap Kiteboarden
De twaalfde editie van het Kiteboard Open huisvest ook het Kiteboard Tour Europe. Deelnemers uit 12 verschillende landen strijden om de Europese titel. Ben je zelf nog niet zo behendig met een board? Neem dan deel aan de gratis clinics die tijdens het KBO op het strand van Noordwijk worden aangeboden. Toekomstige surfdudes en -chicks kunnen zich aanmelden voor sessies kitesurfen, golfsurfen, skimboarden en stand up paddling.

Kite_open_2016_6 copyHometown Edition!
Ook het Kiteboard Open staat dit jaar in het teken van het 150 jarig bestaan van de badplaats Noordwijk. Noordwijk is een van de bekendste kitespots ter wereld, dit komt natuurlijk omdat alle wereldkampioenen hier zijn groot geworden!

Relaxte strandleven
Het KBO is meer dan alleen topsport. Sinds de oprichting van het festival in 2005 staat het Kiteboard Open in het teken van beachlifestyle. Alles dat met kiteboarden en het relaxte strandleven te maken heeft, vind je op het KBO. Op het strand van Noordwijk kan er dagelijks vanaf 13.00 uur bij vier verschillende podia genoten worden van livemuziek. Uiteraard wordt er gezorgd voor een lekker hapje en een drankje. Op de beachmarket vind je de nieuwste gear van de belangrijkste kitemerken en op het strand kan er gechilled worden in speciale hot tubs. Een niet te missen festival voor surfdudes en beachbabes.

Kite_Open_2016_9_copyMet het KBO toont Noordwijk wederom aan dé hotspot te zijn voor kitesurfend Nederland. Aan de kust van Noordwijk kan de sport onder ideale omstandigheden beoefend worden. Het is de bakermat van de kiteboardsport in Nederland. Door de zee aan ruimte die de kitesurfers geboden wordt, geldt Noordwijk ook in het buitenland als populaire bestemming voor liefhebbers van de sport. Zowel toegang tot het evenement als deelname aan de clinics zijn gratis.

Voor meer informatie over het evenement bezoek je de volgende website.

 

NB-Access

 

 van