03-06-2021 - Skiën, Nieuws

Elan Voyager: ‘s werelds eerste opvouwbare ski

In een nieuwe dynamische wereld blijft één ding duidelijk – gepassioneerde skiërs willen hun kostbare vrije tijd in de bergen doorbrengen. Voor de stedelijke skiliefhebber die een druk werkschema combineert met reizen, familie en fitness – is een snelle skitrip de ultieme manier van plezier. Met het oog op de snel veranderende reisvoorschriften is alles wat het bereiken van dat doel kan vergemakkelijken, van onschatbare waarde. Elan levert dan ook een grote stap vooruit, met de nieuwe Elan Voyager: ‘s werelds eerste opvouwbare, all-mountain ski.

Voordelen opvouwbare ski

De Voyager is gemakkelijk te vervoeren; of het nu in de auto, trein of het vliegtuig is. De ski is eenvoudig en snel mee te nemen in zijn op maat gemaakte tas. Ondanks dat de ski zo ruimte-efficiënt is, doet de Voyager alles wat een veeleisende skiër maar wil, zonder ook maar iets aan prestatie in te leveren.

Elan loopt al 75 jaar voorop op het gebied van innovatie in de ski-industrie. De technologie die in de Voyager verwerkt is, tilt dit naar een nog hoger niveau. Het ontwerpteam heeft verschillende jaren besteed aan het finetunen van de Voyager om ervoor te zorgen dat deze het niveau van excellentie levert waar Elan bekend om staat. Het resultaat is een ski waarmee je het wachten aan de bagageband of de saaie rij in de verhuurwinkel kunt omzeilen. Een ski die het toelaat te carven op geprepareerde pistes, door poeder te zweven, moguls aan te vallen – en dan in de achterbak van je auto te leggen met genoeg ruimte voor je andere bagage.

Revolutionair ski-ontwerp

Het geheim van de Voyager is de revolutionaire Connect-technologie van Elan, die gebruikmaakt van een zeer geavanceerd vierassig mechanisme dat de ski bij het vouwgewricht aan elkaar verbindt en afdicht. Dit kenmerk, gecombineerd met een met koolstof versterkte verbindingsplaat, dient als ondersteunend draagplatform. De twee componenten werken samen om torsiestijfheid te bieden voor superieure ski-prestaties, maar zorgen er ook voor dat de ski kan worden opgevouwen tot een compact, gemakkelijk te vervoeren pakket dat voldoet aan de vereisten voor ruimbagage.

De Voyager beschikt ook over de Amphibio-technologie, een revolutionair ski-ontwerp dat zowel rocker- als camber-profielen integreert in speciale linker- en rechterski’s. De camber binnenrand zorgt voor precisie, kantengrip en stabiliteit, terwijl de rocker buitenrand vergevingsgezind is en zorgt voor geleidelijke overgangen. Ten slotte garanderen de gelamineerde Woodcore- en RST-sidewalls maximale grip van boven- tot onderkant.

Specificaties en demensies

160cm (gevouwen tot 87cm)
127/78/110 width / 12.6 radius

166cm (gevouwen tot 89cm)
127/78/110 width / 13.7 radius

172cm (gevouwen tot 93cm)
127/78/110 width / 14.9 radius

Het pakket bevat Voyager skis, bindingen, stokken en een op maat gemaakte tas – prijs €1.499,95. Ook als losse ski verkrijgbaar.
The Voyager ski-tas is ‘s werelds meest compacte ski-tas, maat 100cm x 26cm x 16cm, speciaal gemaakt om te reizen met de Voyager ski’s.

Voor meer informatie over de ski, klik hier!


Word abonnee van Soul Magazine zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel hoeft te missen. De nieuwe uitgave van Soul is ook los te bestellen via de Soul Webshop of in de betere boekhandels. Volg Soul Magazine op Facebook en Instagram!

 van