Electrified E-Bike Magazine #2 2022 is nu verkrijgbaar!

Electrified E-Bike Magazine #2 2022 is verkrijgbaar en vanaf vrijdag 31/12/2022 te lezen! Electrified E-Bike Magazine is het enige volwaardige fietsmagazine in de Benelux, dat speciaal gemaakt wordt voor alle e-bike bezitters en fietsliefhebbers in Nederland. 

Bestel de uitgave nu in de webshop!Op 1000 Meter Boven Zeeniveau

Electrified-2022-2

Op grote hoogte. Wie gaat fietsen in het Salzburger Lungau Katschberg wacht mooie uitzichten, een zuidelijk klimaat en een prachtig rivierfietspad. De vijftien schilderachtige dorpen van de streek liggen op een gemiddelde hoogte van liefst duizend meter boven de zeespiegel. Klonk dit een paar jaar geleden nog als ontoegankelijk terrein voor de gewone toerfietsende sterveling, de e-bike brengt daar verandering in. We nemen je mee door dit stukje van de Alpen.


“Je ziet zoveel meer”

Anke Kalverkamp is super trots op haar e-bike. Zouden wij ook zijn, met zo’n fiets. Wat een apparaat! Het is een Riese & Müller Nevo Rohloff HS met echt álles erop en eraan. De naam geeft al veel prijs. Ankes Riese & Müller heeft een nagenoeg onverwoestbareRohloff-naaf met veertien versnellingen. En het is een HS-model. Die letters staan voor-high speed. Het is dus een extra snelle, eentje die 45 kilometer per uur kan. En omdat snel rijden meer stroom kost, zit er een extra accu op de bagagedrager. Samen met de accu in de schuine buis is er maar liefst 1.125 watt uur aan boord van deze Duitse speedpedelec.


Strakke lijnen en moderne looks

“Purple haze, all around.” Een citaat uit het bekende nummer van Jimi Hendrix uit 1967. Nummers als deze startten een verandering in de muziekin-dustrie. Nu 55 jaar later heeft men het er nog steeds over. Zou de nieuwe trend van compacte e-bikes hetzelfde teweeg kunnen brengen? De compacte QiO EINS P5 werd eens flink aan de tand gevoeld.


Op zoek naar de perfecte match

Electrified-2022-2

Het is je vast niet ontgaan, de elektrische fiets verovert het straatbeeld in rap tempo. Er rijden inmiddels zo veel varianten rond dat we goed kunnen begrijpen dat je tijdens de speurtocht naar jouw match het overzicht bent kwijtgeraakt. Welk type eBike bij jouw wensen past heeft ook te maken met de eigenschappen van het ondersteuningssysteem. Bosch eBike Systems, fabrikant van dergelijke systemen, helpt ons op weg en laat zijn licht schijnen op een aantal belangrijke eBike-varianten.


Inhoudsopgave Electrified E-Bike magazine #2 2022

3. Voorwoord
8. Reisverhaal – Lungau, Oostenrijk
20. Getest – Specialized Turbo Vado 5.0
24. Techniek – De achternaaf versnelling
36. Nieuwtjes – Accessoires voor de e-bike
42. Portret – Fietser op de foto
44. Getest – Cube Supreme Hybrid One 500
48. Bobike Schwalbe QIO POC
54. Getest – Cannondale Mavero Neol
58. De Gouden Coralous route
70. Qio Eins P-5
74. Techniek – E-bike varianten
80. Portret – Fietser op de foto

Bestel de uitgave nu in de webshop!


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoerWil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Electrified E-Bike Magazine en volg ons op Facebook en Instagram!

 van