14-03-2017 - Nieuws, Wielrenblad

ELEMNT BOLT fietscomputer

Het aerodynamische ontwerp van de Elemnt Bolt vermindert de luchtweerstand met meer dan 50% en verbetert de prestaties op de fiets drastisch.

Wahoo Fitness, de marktleider in workout apps en fitnessapparaten die samenwerken met je smartphone, kondigt de Elemnt Bolt aan, het nieuwste model in de groeiende line-up van krachtige fietscomputers die eenvoudig in het gebruik zijn. De Elemnt Bolt is de eerste GPS fietscomputer die een geïntegreerd systeem vormt tussen de mount en de fietscomputer om de windweerstand zo laag mogelijk te houden. Wahoo heeft de Bolt in de windtunnel getest tegenover de belangrijkste concurrenten waarbij een windweerstands vermindering van 50% behaalt is. Dit staat gelijk aan een tijdswinst van 12.6 seconden over een tijdrit van 40 kilometer met een gemiddelde snelheid van 34 km/u. De Element Bolt is vanaf eind maart verkrijgbaar voor €239.99.

Met de Elemnt heeft Wahoo de manier waarop consumenten een fietscomputer gebruiken opnieuw uitgevonden. De Elemnt gebruikt de kracht van de companion app om het opzetten en aanpassen van instellingen maximaal te benutten en optimaal te personaliseren. Hierbij maakt de fietscomputer ook gebruik van baanbrekende opties als ‘Perfect View’ inzoomen en ‘Quicklook’ LED indicators.
elemnt bolt fietscomputer 4

Met de Elemnt Bolt richt Wahoo zich nu op de unieke behoeftes van de prestatiegerichte wielrenner. Hij combineert de Elemnt’s baanbrekende gemak en krachtige prestaties met een aerodynamische formfactor die naadloos integreert met de fiets. Om dit voor elkaar te krijgen is samengewerkt met de wereldberoemde wieler aerodynamica expert Dimitris Katsanis.

“In recente jaren heeft de wielersport zijn aandacht meer en meer verlegd naar de aerodynamica om een zo groot mogelijk mechanisch voordeel te ontwikkelen,” vertelt Katsanis. “Met deze gedachte is de Elemnt Bolt ontwikkeld die de resultaten verbeterd in plaats van ze alleen maar bij te houden. Hierbij gingen we uit van het gewenste resultaat en werkte van daaruit terug. Door de computer en mount als een geïntegreerd aerodynamisch systeem te ontwerpen en de kernwaarden van de Elemnt te behouden is een unieke fietscomputer ontwikkeld.”

“Het voelt raar dat professionele wielrenners uren en uren in de windtunnel doorbrengen om elke watt aan weerstand te verminderen op hun fiets, terwijl niemand tot nu toe heeft gekeken naar de fietscomputer en hoe die de prestaties beïnvloed”, vertelt Chip Hawkins, de CEO van Wahoo Fitness. “We hebben de Elemnt Bolt zo ontworpen dat renners alle data bij de hand hebben en tegelijkertijd de prestaties verbeteren.”

elemnt bolt fietscomputer 2

Met het high-contrast 2.2-inch scherm en Quicklook LED indicators voorziet de Elemnt Bolt wielrenners in een eenvoudig overzicht van rit-data, naast andere pushberichten van de smartphone. De fietscomputer is uitgerust met WiFi voor over-the-air updates en ANT+ en bluetooth om de Bolt te verbinden met allerlei sensoren en elektronische versnellingssystemen.

Net als met de vorige Elemnt kunnen alle datavelden en pagina instellingen op de Elemnt Bolt eenvoudig aangepast worden met de Elemnt companion app beschikbaar voor iOS en Android. De app verbindt daarnaast automatisch met de Bolt voor een eenvoudige set-up en personalisatie.

Naast dat er kaarten op staan van de hele wereld, integreert de Elemnt Bolt ook naadloos met populaire wielren platforms zoals Strava Live Segments, Best Bike Split Race Plans en Ride with GPS.

Naast de Elemnt Bolt is de originele Elemnt nu in prijs verlaagd en verkrijgbaar voor €299,99 en de Elemnt bundel voor €379,99. Op dedigitalesporter.nl zijn de verkooppunten te vinden voor Benelux.

Voor meer informatie over de Bolt klikt u hier.

 van