02-05-2011 - Kitesurfen, Nieuws

Elke woensdagavond: Battle of the coast

Waar kitesurfen en SUP elkaar ontmoeten voor wekelijkse acties! Overgewaaid naar Zandvoort vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika; het altijd zonnige, wind -en golfrijke land op het zuidelijk halfrond. In Kaapstad is de kitesurf-courserace op woensdagavond inmiddels uitgegroeid tot een begrip waar iedereen naar uitkijkt; een gezellige en sportieve avond! Nu kan ook iedereen in Nederland hiernaar uitkijken. Ondanks dat het niet iedere woensdag windzeker is, hebben we een optimale combinatie gevonden! Vanaf heden is de woensdagavond van The Spot dé kitesurf of stand-up paddle courserace-avond. Toegankelijk voor iedereen die up-wind kan kiten en/of enthousiast is over SUP-pen! Dames & heren starten tegelijk maar strijden voor hun eigen klassement.

Kitesurfen en stand-up paddlen zijn op het moment razend populair over de hele wereld. Dat is ook niet verwonderlijk, omdat beide disciplines ontzettend snel te leren, leuk en verslavend zijn! Waar SUP-pen leuk is tot ± 15 knopen wind en kiten pas begint vanáf 15 knopen, is dit een perfecte combinatie waarmee we vanaf 4 mei elke woensdagavond sportiviteit en gezelligheid garanderen!

Wie? Iedereen die up-wind kan kiten, het leuk vindt om te SUP-pen of gewoon zin heeft in een sportieve en natuurlijk gezellige beach avond!
Wat? Startend op woensdag 4 mei 2011 gedurende de hele zomer élke woensdag avond (afhankelijk van de wind) een kitesurf of stand-up paddle courserace.
Tijd? Open inschrijving van 17.00 uur tot 18.00 uur.
Waar? Bij Watersportcentrum The Spot, Beachclub 23-a (gelegen op noordstrand van Zandvoort)
Kosten? Deelname € 3,-
Materiaal? Neem je eigen materialen mee max. 10 SUP boards te huur à € 9,00 p.s. (Speciale Battle of the Coast prijs)

Wij verhuren GEEN kitematerialen

Programma:
17.30-18.30:  Open inschrijving, windafhankelijk voor SUP of kite
18.30-18.45:  Skippers meeting
19.00: Race
Einde: Uitslag
Tot 23.45: Gezellig haardvuur binnen of buiten, muziek, geopende bar en voor € 8,50 een gezonde daghap.

Elke 6 weken wordt er een klassement opgemaakt over de SUP uitslagen, een klassement over de kite uitslagen én nog een extra klassement met de SUP & kite uitslagen gezamenlijk; voor de mensen die zowel de kitesport als de SUPsport beoefenen en met beide disciplines deelnemen aan de course race. Uiteindelijk is er natuurlijk een vette prijs te winnen.

Inschrijven?
Mail naar Floris Jan Jansma, uw beachmaster, op strand@gotothespot.com of bel via 023 – 571 76 00.

 van