12-10-2011 - Kitesurfen, Nieuws

End of Summer SurfGirls

End of Summer SurfGirls Event

Dat fanatieke boardsportdames zich niet laten afschrikken door een beetje kou en regen, werd afgelopen zaterdag op de Brouwersdam even goed duidelijk gemaakt. Maar liefst 80 meiden toonden karakter en deden mee aan het End of Summer Surfgirls evenement. Deze dag werd georganiseerd door O’Neill girls in samenwerking met kitesurfschool Beware Beach.

O’Neill girls zijn meiden die actief zijn in de boardsports en met veel enthousiasme hun passie hiervoor aan andere meiden willen overdragen. Geheel volgens het motto “first love last love” doen deze ambassadeurs van O’Neill mee aan evenementen, organiseren ze zelf events en zoeken ze via social media aandacht voor meiden op boards.

Vanwege een hoop positieve reacties over het event van vorig jaar, werd het “voor en door meiden”- concept dit jaar nog grootser opgepakt. Riemkje Poortinga en Sanne Blank hadden samen met de instructeurs van Beware Beach aan alle aspecten gedacht!

Alhoewel kitesurfen het hoofdthema was van de dag, stonden er genoeg andere thrill-seeking activiteiten op het programma, zoals kitebuggyen, wakeboarden of over het dikke asfalt van de brouwersdam cruisen op een longboard.

Er lag zelfs een compleet “no wind” back-up plan klaar met suplessen, surfyoga en safety-clinics, maar de wind liet het dit keer niet afweten. De kou, stortbuien en pal aanlandige wind zouden eerder als spelbrekers kunnen worden beschouwd, maar dat bleek helemaal geen issue. Na een gezamenlijke warming up, zat de sfeer er lekker in en ging iedereen het water op.

Groepjes gingen uiteen. Sommige meiden begonnen aan hun eerste kitesurfles, terwijl gevorderde chicks tips kregen tijdens Freestyle clinics van Nederlandse toppers als Freija Oudshoorn, Kelly Schouten, Annie de Jong, Lisa van Ginkel en Lisette Blankestijn.

Er was die dag genoeg testmateriaal aanwezig van o.a. North, Naish, Best en Cabrinha.

Als je even genoeg had van de kou en nattigheid, kon er binnen aan de balans gewerkt worden op Indoboards of om de tafel met Mara van der Schaaf en discussiëren over sportidentiteit. Niet alleen actie dus, maar ook aandacht voor een stukje bewustwording van de positie van dames in deze sport.

Na zo’n actieve dag gingen de hamburgers en frietjes er moeiteloos in en werden er ook nog leuke goodies uitgedeeld zoals de gewilde O’Neill superkinis.

Er werd nog lekker lang na gechilled, ervaringen uitgewisseld en over warme winderige oorden gefantaseerd!

Hieronder volgt geen fotoreportage van rondhuppelende meisjes in bikini’s nee heren…, wel stoere pics van bikkelende surfchicks die lol hebben en gewoon gaan!

Fotografie en tekst door Caroline Ammerlaan

 

[nggallery id=17]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 van