15-04-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Endura MT500 Full Face – Review

Endura claimt met de Endura MT500 Full Face direct de lichtste fullface-helm op de markt te hebben gebracht. Dit klopt, met een paar gram verschil stoot hij de TLD Stage-helm van de troon. Maar, het gaat niet alleen om gewicht. Ook ventilatie is van belang. We zijn de laatste jaren harder gaan rijden dankzij enorm capabele bikes. Ook is de grens tussen downhill, enduro en trail flink vervaagd, wat de noodzaak van goede bescherming groter maakt. Een fullface-helm is een logische stap, maar dan liever niet de zweterige en zware helmen van tien jaar geleden, die je hoofd al na vijftien meter klimmen deden ontploffen van de hitte.

Met de Endura MT500 Full Face zit het wel goed. Dankzij het geringe gewicht draagt deze bijna als een reguliere trailhelm. Het kinstuk is grotendeels opengewerkt, zodat je adem eenvoudig wegvloeit en je er eigenlijk geen last van hebt. Ook de bovenzijde van de helm is voorzien van voldoende ventilatiegaten, zodanig dat wij geen reden zagen om deze Endura tijdens de klim af te zetten. De helm heeft een Koroyd-kern en is op maat af te stellen middels de bekende draaiknop en een intern verstelbaar frame. Het kinbandje werkt heel prettig met een magneetsysteem. De klep is niet verstelbaar, waardoor je een mogelijke goggle tijdens de klim niet omhoog kan zetten. Ondanks dat het soms als overkill voelde op de trails die toch niet zo listig bleken, is de Endura MT500 Full Face waardevol wanneer je full speed naar beneden knalt op die iets te lastige trail.

endurasport.com
€ 229,99


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook eInstagram!

 van