02-09-2019 - Mountainbiken, Nieuws

Endura MT500 Lite Knee Pad

Voor de mountainbikers die ook op de minder heftige trails graag kniebeschermers dragen, of liever een lichtere variant dragen, heeft Endura de MT500 Lite Knee Pads ontwikkeld. De Endura MT500 Lite Knee Pad is een lichtgewicht en luchtige kniebeschermer. Volgens eigen zeggen zorgt de flexibele D30- beschermer voor 45 procent meer ventilatie. Door deze ventilatie zul je minder zweterige knietjes krijgen.

Opvallen is dat de beschermer erg lang is, je trekt de knee pad een goed stuk boven je knie op. De siliconenrand aan de binnenkant en de klittenbandstrap zorgen dat de beschermer goed op zijn plek blijft zitten. Er zijn veel verschillende soorten panelen toegepast, die lekker flexibel aanvoelen en goed aansluiten. Een deel van de beschermer is opengewerkt, vermoedelijk vanwege de extra ventilatie. Het mesh dat de pad op zijn plaats houdt lijkt wel erg kwetsbaar, maar we gaan er vanuit dat Endura puike materialen heeft gebruikt. Alle materialen zijn aanzienlijk dunner dan een reguliere pad, wat prettig aanvoelt. Uiteraard is de bescherming ook wat minder, maar dit blijven dilemma’s.

We hebben de pads met name in Nederland gebruikt en waren er eigenlijk direct aan gewend. de beschermers zaten niet in de weg en na een minuut of vijf ben je vergeten dat je ze draagt. Een mooie aanvulling voor iedereen die graag met ‘knietjes’ rijdt, ook wanneer het wat minder heftig is.

Meer informatie over de Endura MT500 Lite Knee Pad is te vinden op de website van Endura.

Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven en vijf keer per jaar het mooiste mountainbike magazine op de mat hebben liggen? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down!

 van