08-03-2022 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Endura MTB Footwear – step up your ride

Endura verhoogt je rit nog verder met een compleet productaanbod van top tot teen. Naast kleding heeft Endura ook helm- en beschermingscategorieën als bekroonde producten. Nu vergroten ze hun collectie met een schoenencollectie. Endura heeft het regelboek verscheurd en het project benaderd met een zeer inventieve engineerings onderzoek. Dit is ondersteund door de medische wetenschap om je harder en langer te laten rijden. Deze nieuwe schoenencollectie wordt door ons getest. De review zal te lezen zijn in onze Up/Down magazine #2 2022!

Endura heeft hun enorme ervaring in de fietswereld samengebracht met pentland’s opmerkelijke 100 jaar schoenenexpertise met waardevolle feedback van Endura’s MTB-atleten, waaronder de Athertons, Kriss Kyle en Harald Philipp, heeft ook het ontwikkelingsproces geïnformeerd. Hierdoor komt Endura met een kwaliteit schoenencollectie!

De eerste MTB schoenen collectie bestaat uit drie verschillende MTB schoenen:

  • De MT500 Burner Clipless Shoe is een progressieve, performance clipless trailschoen
  • De MT500 Burner Flat Shoe levert technische trailprestaties in trainerstyling
  • De Hummvee Flat Pedal Shoe is een fietsspecifieke, skate-achtige schoen die perfect is op of naast de fiets

Endura MT500 Burner Clipless Shoe

Progressieve, prestatiegerichte clipless trailschoen. Het samenvoegen van progressieve trainer stijl looks met MT500 mogelijkheid is echt uniek in zijn soort. Het flexprofiel van deze schoen is speciaal ontworpen om zowel ondersteuning als controle via je pedalen te bieden, met een combinatie van een EVA-tussenzool en een versterkte nylon schacht om de schoenplaat te huisvesten en stijfheid te bieden. Voor meer informatie over deze schoen klik hier!

MT500 Burner Flat Shoe

Technische trailprestaties in trainerstyling. Voor die rijders die een meer technische platte pedaalschoen eisen, is de MT500 Burner Flat de schoen waar ze op hebben gewacht. Het supersterke bovenwerk biedt uitstekende bescherming en een EVA-tussenzool zorgt voor schokdemping wanneer het ruig wordt. Met dezelfde bovenfuncties als de MT500 Burner Clipless Shoe en met behulp van reinigingsmaterialen met een laag absorptievermogen, is dit een ondersteunende en duurzame schoen die je voeten vastzet zonder afbreuk te doen aan het comfort. Voor meer informatie over deze schoen klik hier!

Hummvee Flat Pedal Shoe

Bike specifieke, skate-achtige schoen die perfect is op of naast de fiets. Ondanks het casual uiterlijk is deze schoen ontworpen voor serieus rijden naast dagelijks gebruik. Dit brengt de afgestemde beloopbaarheid en trapcomfort in evenwicht. Endura’s gepatenteerde StickyFootGrip™ rubbersamenstelling is gebruikt voor het pedaalgebied van de zool om je voeten stevig op de pedalen te houden. Het rubber vervormt rond pedaalpennen, vergrendelt je voeten op hun plaats en geeft je optimale controle over je fiets. Wanneer het tijd is om terug te gaan naar de top van het pad voor een nieuwe run, is het teen- en hielprofiel ontworpen om je geweldige looptractie te geven als dat nodig is. Endura heeft alle interne voering en vulling zo licht en snel mogelijk laten drogen, met geweldige resultaten met betrekking tot de droogtijd voor de Hummvee Flat. Voor meer informatie over deze schoen klik hier!

Op de website van Endura vind je meer informatie over de Endura MTB footwear. Klik hier voor de website!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! Up/Down magazine #1 2022 komt bijna uit, klik hier om deze nu te pre-orderen!

 van