14-12-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Endura Pro SL PrimaLoft Gilet II Review

De producten in Endura’s Pro SL-lijn vallen op, wat ze mede hebben te danken aan de combinatie van hoge kwaliteit en uitstekende looks. Dat geldt zeker voor dit gilet of, zo je wilt, windstopper. De meeste windstoppers bestaan uit een enkel laagje wind- en waterdicht materiaal zonder stretch, maar deze van Endura is een windstopper deluxe. De voorzijde is voorzien van Endura Pro SL PrimaLoft Gilet II, een hollow fill isolatiemateriaal dat zich gedraagt als dons. Tegelijkertijd ademt het materiaal en is het wind- en waterdicht. Aan de achterzijde is een dunnere variant gebruikt, zodat er wat rek in het rugpand zit, wat de pasvorm ten goede komt. Daar vind je ook drie goed bruikbare zakken, plus een kleintje met ritssluiting. De afwerking is uiterst netjes, met een windflap achter de rits, die zowel naar boven als beneden toe opent. Aan de bovenzijde parkeer je hem onder een flapje, zodat hij niet irriteert. De pasvorm is goed, het gilet sluit nauw aan zonder te knellen of te wapperen. 

Gezien het seizoen gebruikten wij het gilet vooral op frisse ochtenden of bij fris/regenachtig weer, het bleek zeer winddicht en waterafstotend. Het draagcomfort is groot, in tegenstelling tot niet ademende, enkellaags windstoppers draag je hem niet alleen als het noodzakelijk is, het is een kledingstuk dat je probleemloos een hele (lange) rit aan hebt. Ideaal voor het voor- en naseizoen dus, of om in de winter onder een jack te dragen, zodat je een écht warme outfit creëert. Door de Primaloft-vulling neemt het opgerold wat meer ruimte in dan een eenlaags giletje. Hij past in een normale wielershirtzak, maar die is dan wel gevuld. Het wat grotere pak-formaat is eigenlijk het enige minpunt, naast de prijs wellicht.

Prijs €139,99
endurasport.com


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van