21-04-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Endura Pro SL review

Endura beschrijft de Pro SL zelf als een pro performance, waterproof pull-on. In dat laatste element zit zowel het voordeel als het nadeel van deze mooi gemaakte overschoenen verscholen. Er zit namelijk geen rits in en ook de onderzijde is gesloten, wat betekent dat je de overschoen als een sok over je fietsschoenen aantrekt.

Dat klusje is met de beste wil van de wereld niet makkelijk te noemen, maar het resultaat mag er zijn. Als je hem eenmaal aan hebt zitten de overschoenen als gegoten en zien ze er prachtig gesoigneerd uit. Bovendien heb je niet het gevoel met klompen op je aeroracer te zitten.

Een neoprene overschoen

De overschoenen zijn gemaakt van neopreen met een rubberachtig, wind- en waterdicht gedeelte bovenop en de naden zijn netjes getapet. Gezien het feit dat ze behoorlijk op hun donder krijgen bij aan- en uittrekken vreesden we voor de naden, maar deze gaven gedurende de testperiode geen krimp. De gedeelten die in aanraking komen met de grond zijn voorzien van een loopbescherming, die prima standhoudt. De opening is voorzien van een siliconen gripper en doordat deze perfect op je been aansluit kun je je broek of beenstukken ook over de overschoenen dragen voor extra waterdichtheid, zonder dat dit er gek uitziet.

Goede allrounder

In de praktijk beviel vooral het brede temperatuurbereik waarin ze comfortabel voelen. Hoewel niet bijzonder dik, zorgt de winddichtheid en de perfecte pasvorm dat ze behoorlijk veel bescherming bieden en daardoor een goede allround overschoen zijn, zij het wat bewerkelijk om aan te trekken. Hierdoor is deze Pro SL vooral de go to overshoe voor het lange en/of serieuze werk, als we ondanks slecht weer toch aero willen zijn.

endurasport.com
€49,99


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van