Endura Speedpedelec Visor – Getest

Een specifieke Endura Speedpedelec-helm voor optimale bescherming en met een bijzondere vormgeving. Met deze helm kan je in alle soorten omstandigheden fietsen.

Endura

De fietshelm van het Schotse Endura is op het eerste gezicht wat lastig te plaatsen. Qua omsluiting rond het hoofd heeft het wat weg van een MTB-helm. Terwijl de vorm bovenop een meer aerodynamische vorm heeft die bij een wielrenhelm past. Echter, op het moment dat we ‘m opzetten valt het ontwerp op zijn plaats. En de ietwat futuristische look bevalt ons wel. 

De Endura Speedpedelec is gemaakt van een lichtgewicht constructie met geïntegreerde Koroyd® kern. Deze zorgt voor optimale absorptie van energie bij een mogelijke crash. Deze kern is opgebouwd uit een soort kleine rietjes, dit is een technologie die al bij veel andere sporthelmen wordt toegepast. 

De kinband is net als de clips onder de oren op maat af te stellen. Achterop vind je een rotatieknop waarmee je het interne frame op maat afstelt. De padding zorgt dat het prettig aanvoelt. 

Het grote vizier is naar wens te verwijderen. Hoewel dit optisch misschien niet heel mooi oogt, is het rijden ermee wel praktisch en veilig. Geen brilglazen die beslaan en je hebt een breed kijkveld bij deze fietshelm. 

De luchtinlaat is wat matig te noemen, maar is in ons Hollandse klimaat meer dan voldoende. Uiteraard persoonlijk, maar de helm zit bijzonder prettig, mede door de pasvorm en afstelbaarheid. 

De Endura Speedpedelec Visor is te verkrijgen in drie maten in de kleuren zwart en grijs. 

Plus 

  • Geïntegreerd vizier 
  • Hoge veiligheidsstandaard met Koroyd® kern 

Min 

  • Enkel verkrijgbaar in zwart en grijs 

Prijs: € 159,95 

Voor meer informatie over de Endura Speedpedelec ga naar endurasport.com


Deze review van de BoBike Go staat in het laatst gepubliceerde Magazine: Electrified #1 2021. Deze kun je bestellen in de Soul Webshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk App.

 van