Endura Urban Luminite helm – Review

In het kort: Een moderne stadse helm met ingebouwde verlichting.

Getest

De helm is verkrijgbaar in drie kleuren en drie maten en middels een intern systeem kun je de helm in de gekozen maat nog verder afstellen. Via een draaiknop onder de achterzijde van de helm, bij de nek, draai je ‘m strakker. De padding aan de binnenzijde is minimaal, maar geeft geen drukpunten en voelt prettig aan. Deze padding is anti-bacterieel, is sneldrogend en kun je verwijderen, zodat je het van tijd tot tijd kunt wassen. Eveneens op de achterzijde zit een oplaadbaar ledlampje dat zorgt voor extra zichtbaarheid. Welkom tijdens de donkere maanden. Het lampje heeft drie standen. Als extraatje heeft Endura ook de onderste helft van de helm voorzien van een reflecterende laag, zodat je nog beter zichtbaar bent.

Het klepje, dat eventueel te verwijderen is, geeft de helm een toffe en hippe uitstraling. Opgeklapt heb je er geen last van en is het puur esthetisch. Maar wanneer je tijdens de zonsopkomst of -ondergang vol met je snoet in de zon rijdt is het ook zeer functioneel. Door de klep simpelweg omlaag te klappen bescherm je je ogen precies tegen de lage zon.

Endura hanteert op deze helm een Crash Replacement Policy, wat inhoudt dat wanneer je hard op de helm bent gevallen je tegen vijftig procent korting een vervangend model kunt aanschaffen.

+ Fraai ontwerp + Handige klep tegen de zon + Ingebouwd lampje

 Niet voor speedpedelecs

€ 84,99 | endurasport.com


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Word abonnee van Electrified E-bike Magazine.

 van