Eneco Clean Beach Cup 2023 in Scheveningen op 26 maart

Eneco Clean Beach Cup 2023: 14de editie van de grootste en leukste strand clean-up van Europa. Elk jaar roepen Nederlandse en Belgische surfclubs en strandtenten vrijwilligers op om de eerste zondag van de lente de stranden schoon te maken tijdens Eneco Clean Beach Cup 2023.

De plastic afvalproblematiek aan de kustlijn is niet nieuw, maar helaas nog steeds brandend actueel: “Zolang het nodig is, blijven we opruimen”, zegt initiatiefnemer en surf fanaat Sven Fransen. Op ruim 26 verschillende locaties in Nederland en België is het mogelijk om mee te helpen aan deze schoonmaakbeurt.

De kustlijn wordt tijdens de Eneco Clean Beach Cup weer netjes en plasticvrij gemaakt, van De Panne tot aan de Waddeneilanden. De afgelopen jaren deden er meer dan 7.500 vrijwilligers mee en werd er op 1 dag meer dan 5 ton afval verzameld.

Meehelpen en inschrijven kan gratis via www.enecocleanbeachcup.eu.

Eneco Clean Beach Cup X TRASHURE HUNT

In Nederland zijn er dit jaar 8 deelnemende locaties voor de Eneco Clean Beach Cup 2023 , met als hoofdlocatie het strand van Scheveningen. Er wacht een vol programma op de deelnemers dat naast de grote schoonmaak bestaat uit verschillende workshops en keynotes over ecologie en duurzaamheid, een DJ en live muziek. Het opruimen van het strandafval op Scheveningen is dit jaar georganiseerd in samenwerking met TrashUre Hunt. Een organisatie die aan de hand van zwerfafval-jachten en kunstinstallaties duidelijk wil maken hoe groot het plastic- en afvalprobleem tegenwoordig is. Door het probleem op een toegankelijke manier aan te pakken willen ze een breed publiek bereiken. En met een ligging aan de Pier van Scheveningen zijn ze de uitgelezen partner voor een actie als Eneco Clean Beach Cup. Naast die activiteiten verzorgt TrashUre Hunt het hele jaar door lezingen en workshops voor bedrijven, de overheid en particulieren.

Eneco Clean Beach Cup 2023: deelnemende locaties in Nederland

Moio (Cadzand)

Surf’s Cool! (Scheveningen)

Beach Break (Noordwijk)

The Spot (Zandvoort)

Surfschool Castricum (Castricum)

Surfschool Foamball (Texel)

Aloha Beachclub (Zuid- Scheveningen)

KSN Noordwijk (Noordwijk)

Datum van de Eneco Clean Beach Cup 2023: Zondag 26 Maart


Voor meer Windsurf/kitesurf/wingfoil of surf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. 

 van