16-01-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Enervit: Komende 3 jaar officiële sportvoedingspartner van Trek-Segafredo en UAE Team Emirates

Enervit heeft met trots aangekondigd dat het de komende drie jaar Official Nutrition Partner zal zijn van Trek-Segafredo en UAE Team Emirates. Enervit, het toonaangevende bedrijf uit Italië, is een van de belangrijkste Europese spelers in de sector van de sportvoeding en -supplementen, en heeft altijd een toonaangevende rol gespeeld in de wielersport.

Gebroeders Nibali

Voor Enervit is dit het begin van een nieuwe uitdaging. Luca Guercilena, algemeen directeur van Trek-Segafredo, zegt: “Ons team is altijd op zoek naar partners die in staat zijn om passie en de wens om te groeien te delen. De verbetering van de prestaties verloopt via nauwkeurige en wederzijdse samenwerking, dit is nodig, vooral op een voortdurend evoluerend gebied als sportvoeding. De expertise van Enervit is een van de beste ter wereld en we zijn erg blij dat we de komende seizoenen hun steun krijgen”.

Enervit gaat sportvoeding verzorgen voor zowel de dames als herenteams van Trek-Segafredo. Een team met enorme ambities en vol talent. Onlangs zette de gebroeders Nibali nog hun handtekening onder een tweejarig contract bij Trek-Segafredo. Ook Nederlanders Bauke Mollema en Koen de Kort zijn al meerdere jaren in dienst bij het team.   

Internationaal

De aangekondigde samenwerking met UAE Team Emirates laat zien dat Enervit zich ook internationaal oriënteert. Het UAE Team Emirates is een van de meest belovende teams uit de wielersport en heeft renners uit maar liefst dertien landen. Paolo Calabresi, directeur marketing van Enervit zegt: ‘Dit partnerschap zal belangrijk zijn voor de nieuwe internationale doelstellingen van Enervit. We zijn blij dat we deel uitmaken van dit ambitieuze project.

Ook Mauro Gianetti, CEO van UAE Team Emirates geeft aan erg uit te kijken naar de samenwerking: ‘Dit partnerschap begint met veel enthousiasme van onze kant. Enervit heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de wetenschappelijke ontwikkeling van sportvoeding. We hopen dat deze drie jaar voor beide partijen enorm bevredigend zullen zijn’.

Over Enervit

Enervit is actief is op de markt van sportsupplementen en functionele voeding. Door middel van onderzoek, ontwikkeling en productie maakt Enervit de beste producten voor sporters die bewust bezig zijn met hun lichaam. Het bedrijf is meer dan vijftig jaar geleden opgericht, is marktleider in Italië en exporteert naar diverse Europese en niet-Europese landen.

Sinds kort heeft het sportvoedingsmerk een nieuwe distributeur in de Benelux gekregen. Tehava uit Geleen, heeft zoals eerder aangekondigd, begin dit jaar het merk Enervit opgenomen in haar merkportfolio, en verzorgd exclusief de distributie binnen de Benelux.

Het hoofdkantoor ligt gevestigd in Milaan. De twee productievestigingen bevinden zich in Zelbio en Erba. Twee prachtige plaatsen gelegen in de buurt van het Comomeer. Van ontwerpen tot experimenten en van marketing tot distributie; alles binnen het bedrijf wordt uitgevoerd met als doel het nastreven van het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau.

Bekijk voor meer informatie www.enervit.com.

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van