16-01-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Ere Research brengt high end wielen op de markt

Trots presenteert ere hun nieuwe high end wielprogramma. De wielen zijn, net als het hele Ere gamma 100% intern ontwikkeld en ontworpen.

Ere-wielen zijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen:
– Genus
– Explorator
– Omnia

Ere Genus

Ere Genus-wielen zijn gemaakt om te racen en de beste prestaties te leveren. Daarnaast bieden de wielsets betrouwbaarheid en uithoudingsvermogen. De Genus is verkrijgbaar in 3 verschillende velghoogtes:

  • De 30 mm-versie is ideaal voor urenlang klimmen en verschillende soorten wegen, zoals slechte wegen en geplaveide gedeelten, waarbij de wielen voortdurend veel schokken moeten absorberen. Ook dan geven de wielen de fietser voldoende controle en vertrouwen.
  • De 45 mm-versie is ideaal voor veranderende omstandigheden waarbij uithoudingsvermogen op lange afstand tussen open winderige gebieden en bochtige wegen met hoge snelheid de dag maken of breken. Uitstekende wielen voor klassiek racen waar je van alles een beetje nodig hebt om bij op kop te blijven rijden.
  • De 65 mm-versie is ideaal voor aero racen, wanneer je elk beetje aerodynamisch voordeel nodig hebt. Vanwege de ideale aerodynamische vorm gedraagt deze 65 mm wielset zich betrouwbaar en stabiel, ongeacht de windhoek.
  • De AE00mm-versie is ideaal voor full-on aero racen. Ze zijn gemaakt om de wind te verslaan en op hoge snelheid te blijven rijden. De prestaties zijn ongeëvenaard en geven je het gevoel dat er maar één weg is: snel vooruit. Ideaal voor: baan-, tijdrit- en triatlongebruik

De straight pull naven zijn voorzien van zeer hoogwaardige Japanse EZO industrielagers en een cassettebody met 4 pallen. De naven kunnen worden geüpgraded met keramische lagers. Ook zijn er cassettebody’s mogelijk van Sram XDR of Campagnolo, evenals retrofit-assen voor QR- of X15-fietsframes. De wielen worden geleverd met een binnenbreedte van 19 mm en bieden uitstekende stabiliteit voor banden tot 36c. De wielen zijn gebouwd met lichtgewicht ultrastijve Talon aero spaken. Dit alles maakt dat de wielen zeer aerodynamisch zijn met verbazingwekkende prestaties voor een lage prijs. De wielen zijn alleen geschikt voor schijfremmen. Beschikbaar in de kleuren ‘Albi’ en ‘Obscurus’.

Alle Genus-wielen worden geleverd met een wieltas met extra vulling, 2 hoogwaardige racebanden, 2 binnenbanden, achternaaf body spacers voor 8,9,10-speed, 8 reserve spaken (256/258), 8 reserve nipples en velglint gemonteerd op de wielen.

Ere Explorator

Ere Explorator wielen zijn gemaakt voor dagelijks gebruik. De moderne en perfect gevormde aluminium velgen in combinatie met onze heavy-duty spaken en straight-pull naven maken deze wielset tot de echte werkpaarden van onze lijn. En met de lage prijs krijg je met deze wielen werkelijk waar voor je geld. De wielset is verkrijgbaar in 2 velghoogtes:

  • De 30 mm-versies zijn ideaal voor dagelijkse training of off-road gravelfietsen. Ze zullen je zelfs goed van dienst zijn tijdens een race. De wielen zijn ongelooflijk stijf en robuust en zullen je laten denken: “rijd ik echt op aluminium wielen?”
  • De 45 mm-versies zijn ideaal voor dagelijkse training. Zeer aerodynamisch en toch behendig. De box-shaped velg is extreem stijf en maakt dit wiel zeer ideaal voor rijders waarvoor het niet “stijf genoeg” kan zijn. Ook geschikt voor langere of zwaardere fietsers.

De straight pull naven worden ondersteund door industrielagers en een cassettebody met 4 pallen. De naven kunnen worden geüpgraded met Japanse EZO industrie-lagers of zelfs keramische lagers. Ook zijn er cassettebody’s mogelijk van Sram XDR of Campagnolo, evenals, evenals retrofit-assen voor QR- of X15-fietsframes. De wielen worden geleverd met een binnenbreedte van 19 mm en bieden uitstekende stabiliteit voor banden tot 36c. De wielen zijn gebouwd met lichtgewicht ultrastijve Talon aero spaken. Dit alles maakt dat de wielen zeer aerodynamisch zijn met verbazingwekkende prestaties voor een lage prijs. De wielen zijn alleen geschikt voor schijfremmen. Beschikbaar in de kleuren ‘Albi’ en ‘Obscurus’.

Alle Ere Explorator wielen worden geleverd met achternaaf body spacers voor 8.9.10-speed, 8 reserve spaken (286/287/288 mm), 8 reserve nippels en velglint gemonteerd op de wielen.

Ere Omnia

Ere Omnia-wielen bieden alles wat je nodig hebt voor een kleine prijs. Met Ere Omnia heb je een solide pakket, waarmee je alles aankan wat op je pad komt. En dat met maximale snelheid en controle. De stabiele 45 mm carbon velg is de perfecte metgezel voor wedstrijdracen en sterk genoeg voor een crossracefiets. De mogelijkheid voor tubeless biedt minder gewicht, meer prestaties en een betere bescherming tegen een lekke band.

De straight pull naven worden ondersteund door industrielagers en een cassettebody met 4 pallen. De naven kunnen worden geüpgraded naar keramische lagers. Ook zijn er cassettebody’s mogelijk van Sram XDR of Campagnolo, evenals retrofit-assen voor QR- of X15-fietsframes. De wielen worden geleverd met een binnenbreedte van 19 mm en bieden uitstekende stabiliteit voor banden tot 36c. De wielen zijn gebouwd met aero spaken. Dit alles maakt dat de wielen zeer aerodynamisch zijn met verbazingwekkende prestaties voor een lage prijs. De wielen zijn alleen geschikt voor schijfremmen. Beschikbaar in de kleuren ‘Albi’ en ‘Obscurus’.

Alle Omnia-wielen worden geleverd met achternaaf body spacers voor 8,9, 10 versnellingen, 8 reserve spaken (286/287/288), 8 reserve nippels en velglint gemonteerd op de wielen.

Alle Ere Research producten kunnen vanaf nu besteld worden bij officiële Ere Research dealers of via www.ereresearch.com.

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van