Ere Research introduceert Tenaci

Drie jaar geleden introduceerde Ere Research de Tenaci banden, en dit was een groot succes. Inmiddels is de gravel scene geëvolueerd, net zoals de Tenaci banden. De volgende stap was daarom logisch. Ere, producent van banden en wielen, ontwierp het perfecte gravel wiel waar de Tenaci banden bij passen. Daarom introduceert Ere met trots de nieuwe Ere Tenaci GR20 wielset en de verbeterde Ere Tenaci banden.

De nieuwe Tenaci is een productlijn voor iedereen die op zoek is naar meer modder, meer competitiviteit of voor degene die dichter bij de natuur willen komen en daarom trails zoeken die zo ver mogelijk van de bewoonde wereld afliggen.

Naam en logo

De naam ‘Tenaci’ is afgeleid uit het latijn en staat voor ‘grip’. Het nieuwe logo stamt af van de locatie waar het is ontworpen, namelijk Ommen. Om precies te zijn heette de locatie de Wolfskuil. Hier heeft vroeger een wolvenroedel geleefd. Ondanks dat deze wolven er al een hele tijd niet meer zijn, hebben ze wel een grote invloed op de lokale geschiedenis van het gebied.

Tenaci GR20 wielset

Na een flinke groei en groot succes van de Tenaci banden kon Ere niet blijven hangen. Dus werd de nieuwe wielset in productie genomen. De GR20 is een aluminium wielset. De wielen zijn gemaakt om lang mee te gaan en tegen een stootje te kunnen. Door de betrouwbare straight-pull aluminium wielnaven is deze wielset gemakkelijk te installeren, onderhouden en vervangen. Voor Ere is dit onmisbaar, aangezien zij ervan zijn overtuigd dat eenvoud een van groot belang is voor de gebruiker. Daarnaast zijn de wielen te combineren met verschillende bodies van Shimano, Campagnolo en Sram.

De wielen zijn uitgerust met bladed aero spaken, dezelfde als op de wielset voor racefietsen. De gedachte hierachter is dat gravelpaden vaak liggen op open gebieden, wat ervoor zorgt dat wind en hoge snelheden niet te vermijden zijn. Een wat meer aerodynamische set-up kan daarom erg handig zijn om de weerstand te verminderen.

De velgen van de GR20 zijn simpelweg sterk, stabiel en licht. Met alles samen weegt deze wielset slechts 1.625 gram en wordt verkocht tegen een prijs van €399,-. Deze GR20 legt de lat hoog voor een goed geprijsde prestatiegerichte wielset. Met verschillende kleuropties is er altijd een wielset die past bij jouw gravelbike

Ere Tenaci Gravel TLR banden

In 2018 kwam Ere uit met de Tenaci gravelbanden. De nieuwe variant is meegegroeid met de gravel scene. Dit is merkbaar aan het feit dat de banden meer volume bieden, waardoor je gravel in de meest uiteenlopende gebieden kan ervaren. De band komt in vier soorten, met twee verschillende soorten rubber en Armis 2 bescherming. De bandbreedte loopt uiteen van 34 mm tot een ruim 44 mm. Met een prijs van €49,- tot €69,- zijn deze goed betaalbare gravelbanden.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Ere Research.

 van