10-12-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Ergon GE1 EVO 2020 Review

Waar kijken we naar? 

De Ergon GE1 EVO vormgegeven handvatten van Ergon, nu in nieuwe kleurtjes. 

Waarom is dit tof? 

Voor veel trailrijders behoren de GE1 EVO-handschoenen van Ergon tot de favorieten. De licht conische grips met diagonale inkepingen maken dat je je stuur net even wat beter kunt aanpassen op je handen. Er zit ook een lichte twist in de shape, wat niet alleen zorgt voor meer comfort, maar ook voor een betere attack-positie op de fiets. Je zet de handvatten met een inbussleutel vast op je stuur en het nieuwe materiaal zorgt voor nog betere grip, tevens in wat nattere omstandigheden. 

Wat vonden wij van de Ergon GE1 EVO? 

Bij een aantal van onze redactieleden behoort deze grip tot de favorieten, dus hier geen negatief geluid. Ten opzichte van onze wat oudere varianten heeft deze versie iets meer demping in de grip. De eerste testdag in de Alpen werden we getrakteerd op regen en we kunnen zeggen dat de grip ook op deze dagen behouden blijft. En niet te vergeten, je bike voorzien van nieuwe grips is een van de goedkopere manieren om je bike te colorcoden, hem te upgraden en hem als nieuw te doen ogen. 

Naast de bestaande kleuren zijn nu mosgroen en sahara-bruin aan de Ergon GE1 EVO lijn toegevoegd. Heb je geen bike in die kleur, dan is dit mogelijk een goede reden om eens naar wat nieuws te kijken… 

Voor wie is de Ergon GE1 EVO? 

De Ergon GE1 EVO is voor bikers met een mosgroene of Sahara zandkleurige bike. Of mensen die graag zonder handklachten op de fiets zitten. 

Prijs €31,95
Info: ergonbike.com 


Dit artikel over de Ergon GE1 EVO is afkomstig uit Up/Down mountainbike magazine #3 2020. De nieuwste uitgave van UP/DOWN kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is UP/DOWN #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van UP/DOWN. Dan ontvang je alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je zo ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van