27-07-2021 - Mountainbiken, Nieuws

ERGON SMD2 Comp Stealth Zadel

Het eerste Ergon-zadel dat niet alleen is ontworpen om te zitten, maar ook om de fiets onder controle te houden! Ontworpen voor onbeperkte bewegingsvrijheid tijdens intensief bergafwaarts gebruik.

De SMD2 Comp wordt geleverd met slagvaste CroMo-rails in Stealth/Oil Slick en Stealth. Ontwikkeld met professionals voor optimale controle over de fiets op het meest veeleisende downhill-terrein. Het zadel biedt volledige bewegingsvrijheid, 360° vulling, carbon composiet zadelschaal, antislip oppervlak. Gemaakt voor Downhill.

  • Gemaakt voor downhill
  • Ontwikkeld met professionals van wereldklasse
  • Oilslick-optiek

100% bergafwaarts

De SMD2 is ontworpen om de fiets op de baan en in de lucht te begeleiden. Het ontwerp van het hele oppervlak is aangepast aan de hellende oriëntatie van het zadel, waardoor de rijder volledige bewegingsvrijheid bergafwaarts heeft.

Duurzaam en antislip

Dankzij het anti-slip oppervlak heb je optimale ondersteuning en controle als je zit. Bovendien heeft de SMD2 een duurzame en onderhoudsvriendelijke microvezelhoes die bestand is tegen de meest veeleisende omstandigheden. De vorm van het zadel komt overeen met de typische downhill-bewegingsreeks – voor een soepele afdaling.

360 graden vulling

De buitenste randvulling van de SMD2-serie zorgt voor maximale bescherming en de beste beengeleiding tijdens het rijden. Deze functie vermindert ook het ongemak aan de binnenkant van de dij.

Vrijheid voor de banden

Het zadel heeft een extra platte, korte achterkant zonder randen. Dit zorgt voor maximale bandenspeling wanneer de achtervering wordt samengedrukt, waardoor het zadel op maximale diepte kan worden gemonteerd.

“To me control means, being in control with my bike and my body as well as my mind. Control is especially important when it comes to downhill.”

Tahnée Seagrave, Downhill Worldcup Pro Athlete

Meer weten? Bekijk de SMD2 Comp via de Ergon website!

 van