14-12-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Ergon SR Sport Zadel

Het Ergon SR Sport Gel zadel is een comfortabel en ondersteunend zadel, speciaal vormgegeven voor en door fietsende vrouwen.

Ergon sport zadel dames

Het ergonomische zadel voor vrouwelijke racefietsers. In de vrouwelijke anatomie ligt het gemiddelde van de pubic symphysis (frontkraakbeen dat de twee helften van het bekken verbindt) een kwart lager dan in het mannelijk bekken, en de hoek van de pubische botten is breder. Bovendien is de mobiliteit hoger bij vrouwen, dus in het zadel schuift hun bekken vaak verder naar voren. Dit kan hoge druk in het geslachtsgebied veroorzaken. Het middelste reliëf, die ver naar voren is geplaatst, evenals de bredere zadelflanken (V-vormig) helpen de druk over de benige structuren van de zithoek te verdelen. Bijzonder vernieuwend: Relief inlays in het zadel en genitale zone.

Het Ergon SR Sport Gel zadel zorgt ervoor dat je als vrouw gewoon comfortabel lange ritten kunt blijven maken.

Verkrijgbaar in een variant voor dames (S/M en M/L) en een variant voor heren (S/M en M/L). Bekijk het zadel op de Mantel website.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van