16-01-2015 - Snowboarden, Nieuws

Erik Bastiaansen brons op World Rookie Fest

Woensdag 14 januari reden er drie Nederlanderse freestyle snowboarders mee in de finale van het World Rookie Fest in Livigno. Finalisten kregen drie kansen om hun tricks te laten zien op de slopestyle course; de beste run telde.

Junioren selectielid Erik Bastiaansen zette tijdens zijn eerste poging meteen zijn winnende run neer en ging ervandoor met brons. Hij moest alleen de Noor Haakon Eilersten (2e) en de Fin Mikko Rehnberg (1e) boven zich dulden. Mede teamlid Ziggey van Bouwhorst plaatste 10e in dezelfde categorie. Rookie teamlid Casper Wolf vertegenwoordigde Nederland in de jongste categorie en reed zichzelf naar de vijfde plek.

“Erik is een talentvolle en stabiele rijder en dat zal hem in de toekomst ver brengen”, vertelde Frank van der Putten, coach van het freestyle junioren selectie team. En ook Erik is zeer tevreden over zijn prestaties: “Ik landde mijn eerste run meteen perfect.” Met een cab 900 indy op de eerste jump van 10 meter, een backside blunt 270 out op de pole jam en een frontside 1080 melon op de tweede jump van 18 meter was dit volgens Bastiaansen zijn “beste run ooit”. Met een blik op de nabije toekomst vertelde van der Putten het volgende: “Erik zal tijdens het Junioren WK in maart zijn best doen om zich te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen.”

Rookie Casper Wolf landde een cab 540 indy, een 50-50 backflip out en een frontside 360 indy en dit was genoeg om hem met de 5e plek te belonen. Casper was één van de vijf finalisten uit een totaal van twaalf die de laatste kicker van 18 meter aandurfde.

Ziggey van Bouwhorst reed mee in dezelfde categorie als Erik maar kwam door een valpartij helaas niet verder dan de 10e plek. Hij zette in zijn tweede run een cab 900, een 50-50 frontside 360 out en een backside 900 met mute grab neer. Het niveau lag volgens Frank heel hoog: “Er werden zowel op de eerste als laatste kickers veel 900’s en 1080’s gesprongen.” Ziggey liet op zijn Facebookprofiel desondanks het volgende weten: “Vandaag finale gereden, niet perfect gegaan maar toch tevreden!” Minder tevreden was junioren selectielid Max de Vries die door een hersenschudding na een crash in de training van gisteren helaas niet meer in actie kwam tijdens de gehele wedstrijd.

De weersverwachtingen van woensdag waren matig, maar de zon brak toch door. De riders hadden tijdens hun eerste twee runs mazzel met het weer, maar helaas hield de zon het niet vol tot de laatste run en werd de zichtbaarheid minder.

Bekijk hier de samenvatting van de beste runs! Vanaf 1:41 is de run van Erik Bastiaansen te zien.

[vimeo id=”116814051″]

 van