11-03-2015 - Snowboarden, Nieuws

Erik Bastiaansen pakt goud!

Hij kwam, deed een perfecte final run en overwon. De 17-jarig Skidôme rider Erik Bastiaansen pakt de wereldtitel op het WK voor junioren in China (Yabuli). In de nacht van 9 op 10 maart (Nederlandse tijd) wist Erik iedereen te imponeren en vlamde hij met zijn runs tijdens de Slopestyle Finals.

De in Terneuzen geboren snowboarder kwalificeerde zichzelf voor het jeugd WK na zijn overwinning op het World Rookie Fest in Livigno. Tijdens de dag van de kwalificaties op het jeugd WK werd hij vierde en miste hij net directe plaatsing voor de finale (top 3). Tijdens de halve finale wist hij zichzelf alsnog te bewijzen. In de finale sprong hij via rails en schansen met 88,25 punten door naar de felbegeerde eerste plek. Carlos Garcia Knight (Nieuw Zeeland) behaalde zilver met 88,00 punten. Mikko Rehnberg (Finland) behaalde brons met 82,25 punten.

Winnende run Erik Bastiaansen:
Downrails: frontside 270 in, 270 out & switch backside blunt, 270 out
Uprail: cab 180 in, backside 540 out
Schansen: cab 900 tailgrab, frontside 1080 melon, backside 900 mute

Op naar de Olympische Spelen!
Door deze overwinning verovert Erik een startbewijs voor de Jeugd Olympische Spelen van 2016. ’’Het is mijn eerste WK en dan gelijk winnen. Dat is niet te beschrijven. Ik ben natuurlijk onwijs blij, maar ik besef het eigenlijk nog niet”, vertelt Erik op de site van de Nederlandse skivereniging.

Andere Nederlandse jeugd WK deelnemers
Babs Barnhoorn behaalde de halve finale Slopestyle bij de dames. Helaas viel ze twee keer, waardoor ze als negende eindigde. Ziggey van Bouwhorst en Max de Vries wisten niet door de kwalificatieronde heen te komen.

Erik Bastiaanse Goud_Tekst1

 

 van