26-01-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Erik Dekker & Rozanne Slik winnen KOGA Beachrace Renesse

Voormalig profwielrenner Erik Dekker heeft vandaag de KOGA Mountainbike Beachrace in Renesse gewonnen. Het evenement is onderdeel van de KNWU Lotto strandracecompetitie. Dekker is geen vaste deelnemer aan deze mountainbikestrandracecyclus. Maar onlangs werd hij Nederlands kampioen Cyclocros in de categorie 40+, dus dat het met de vorm wel goed zat was wel duidelijk. 

Leider in het klassement Thijs Zonneveld moest alle zeilen bijzetten om zijn koppositie te verdedigen. In het begin ging nummer twee Ronan van Zandbeek in de aanval en moest Zonneveld pareren. Daarna probeerden diverse favorieten weg te komen, maar niemand slaagde daar echt in. Het strand kende vele zachte stukken stuifzand, dus naast hard trappen was de goede lijn kiezen ook cruciaal.

Tegen het einde leek Ike Groen nog succesvol te ontsnappen. Groen, op het NK Strandrace ook al lang voorruit, toen met Stefan Vreugdenhil, leek weg te blijven van een achtervolgende groep. In het zicht van de meet werd hij echter achterhaald door een vijftal renners. Dekker wist van deze groep op de eindstreep met vijf seconden voorsprong op nummer twee Sander Lormans te winnen. Henry Kes uit Volendam legde beslag op de derde plaats.

De wedstrijd in Renesse maakt deel uit van de KNWU Lotto Strandcompetitie, een serie van zeven wedstrijden. Journalist en oud-prof Thijs Zonneveld werd vandaag dertiende en behoudt daardoor de leiding in het algemeen klassement.

De dames startten een kwartier eerder dan de heren. In voorgaande evenementen werden zij achterhaald door de snelste heren, waardoor achterblijvende dames met de voorbijtrekkende heren weer naar de aan kop liggende dames reden. Nu wisten de eerste dames vooruit te blijven. Rozanne Slik won met elf seconden voorsprong op een jachende Alieke Hoogenboom . Nina Kessler uit Velserbroek werd derde. Paulina Rooijakkers wist aan de leiding te blijven in het KNWU Lotto strandraceklassement.

Het vijfde evenement in de KNWU Lotto strandcompetitie is de KMC Dijk tot Dijk race. Dit evenement vindt op 8 februari plaats. Start en finish zijn in Den Helder.

 van