02-01-2013 - Skiën, Nieuws

From zero to (ski) hero: december

5 december, pakjesavond.

Terwijl Nederland in de dagen voor pakjesavond in rep en roer is om alles in orde te krijgen, klinken in de winkelstraten van Canada de traditionele kerst liederen. Geen moment heb ik stilgestaan bij ons cultuurfeest, totdat…

Op 4 december (waar het in Nederland al 5 december is) kom ik laat thuis van mijn stage. In de brievenbus vind ik een pakje met Sinterklaas papier eromheen; “Gaaf, Sinterklaas heeft ook aan mij gedacht!”. Traditie getrouw, wacht ik met het openmaken tot pakjesavond. Op 5 december gaat mijn wekker akelig vroeg, ik haast mij het huis uit en struikel bijna over een tweede pakketje. Geen tijd om het te openen, leg ik het snel binnen neer. Bij thuis komst vind ik nog twee pakketjes, wie gelooft er nu niet in Sinterklaas?

Daar waar The White mij in september uitdaagde om een skiër te worden, werd op pakjesavond alles werkelijkheid. In de verschillende cadeaus vind ik een paar Elan ski’s, Gloryfy Goggles, een GoPro3 en een mooi gedicht met een chocolade letter!

Na deze dagen dringt de werkelijkheid pas echt bij mij door, een terugkerende vraag komt vaker en vaker bij mij omhoog: “Hoe is het mogelijk, dat een non-skier een pretpakket aan goed materiaal gesponsord krijgt?”

Na een skype afspraak om drie uur in de ochtend, vallen de puzzelstukken op zijn plaats. Het realiseren van mijn droom om een Ski Hero te worden, gaat niet over een nacht vorst. Het zijn niet alleen de uren die ik zelf in het project heb gestoken, het zijn voornamelijk de mensen die geloven in mijn verhaal en die mij willen ondersteunen.

15 december

Het is een rare gewaarwording, wanneer ik op zaterdag 15 december voor het eerst in mijn leven met een paar Elan Ski’s en ski schoenen in mijn hand naar de auto loop. Samen met mijn ski instructeur (Tobin) rijden we Mount Washington op, mijn lach heeft plaats gemaakt voor een nerveus blik. Al snel vliegen er een paar opmerkingen door de auto: “Yeah Erik, it was your own choice to be a Ski Hero” en “Haha, where is your pretty smiley face?!”

Mijn eerste ski les leek voor mijn gevoel op een rijexamen. Tobin vertelde mijn waar ik links en recht moest en dat was alles. Hij wou mij laten inzien, dat je niet zomaar een Ski Hero kan worden. De manier van lesgeven bracht voor menigman lachwekkende momenten met zich mee. Rechts was duidelijk mijn chocoladekant, de bochten naar links gingen mij niet zo gemakkelijk af. Als een beginner op ski’s die maar op 1 kant op kan sturen, beleefde ik mijn eerste Canadese fresh pow tree experiences on ski’s. Je kan je misschien wel voorstellen wat voor hilarische situaties dit heeft opgeleverd.

Als een beginneling is alles anders, skiërs en snowboarders vliegen links en recht om je heen. Ik realiseer mij nu pas, hoe imiterend dit kan zijn! De energie die het kost om een nieuwe sport te leren, de spierpijn in de benen, het meenemen van je skistokken en in zijn geheel de moeite en energie die het kost om een fatsoenlijke bocht te draaien

Hoewel het niet het makkelijkste is wat ik tot nu toe heb gedaan, biedt eerlijkheid mij te zeggen dat ik razend enthousiast ben over het skien, ik heb Mount Washington meerdere malen met en dikke smile verlaten! Echter realiseer ik me dat er nog een lange weg te gaan is. Maar ik heb er zin in en ik denk dan ook dat het nieuwe jaar een mooi ski avontuur met zich mee gaat brengen!

Op een mooi nieuw jaar vanuit Canada!

 

[youtube id=”FHDUZmUneWY”]

 

Erik’s weg naar ski hero wordt mede mogelijk gemaakt door Elan ski’sSection 8 Sport Institute,GoPro camera’sThe Joint physiotherapy in CourtenayLifestyle, training en voedingGloryfy,Mount WashingtonSkitakhutTCwebmasterTourism Mount Washington.

 

 van