Ervaar de lente! Spring op de fiets en maak een fietstocht door de wijngaarden van Trentino

De lente is begonnen en Trentino staat volop in bloei! De lentezon schittert over de bergtoppen, bloemen beginnen te groeien en de wijngaarden komen tot leven. Stap op de fiets, voel de frisse berglucht en ontdek de vele mogelijkheden van wijntoerisme in de prachtige omgeving van de Dolomieten. Ook per voet zijn er genoeg activiteiten te doen.

Proef de smaak van Valle dei Laghi

Ontdek de smaken van de Valle dei Laghi per fiets! Verken het hele jaar door de akkers van Nosiola en de prachtige omgeving met kleine meren en charmante dorpjes. Fiets langs wijngaarden en ontmoet lokale producenten voor proeverijen en leer over hun tradities tijdens bezoeken aan de wijnkelders. Sluit de middag af met een heerlijke lunch in een typische Trentino-taverne. Voor meer informatie en reserveringen, neem contact op met de Trentino Wijn- en Smaakroute via info@stradavinotrentino.com. 

Maar ook per voet kun je het gebied prima verkennen. Wandel tussen de wijngaarden en langs de meren van Santa Massenza en Toblino. Ontdek de distilleerderijen van grappa in de dorpen Padergnone en Santa Massenza. Vanuit Sarche volg je het Nosiola-pad door de wijngaarden richting Calavino.  Ieder jaar rondom pasen vindt in Valle dei Laghi en Trento het DiVin Nosiola plaats. Dit festival is gewijd aan de lokale witte wijn Nosiola en aan de “rozijn” variant van Vino Santo Trentino. Zowel per voet en fiets zijn er tal van mogelijkheden voor wijntoerisme in de prachtige omgeving van Italië. Het festival is een viering van deze unieke druivensoort en biedt wijnproeverijen, culinaire ervaringen en activiteiten gericht op het promoten van de Nosiola-wijnen en de lokale wijntradities.

Historische fietstocht door Piana Rotaliana

Fiets door de wijngaarden van Piana Rotaliana en ontdek de historie van Trentino.  Gelegen ten noorden van Trento, bieden de alluviale gronden, gevoed door de Adige en haar zijrivieren, en beschut door bergen tegen koude stromingen, de perfecte omstandigheden voor de teelt van Teroldego Rotaliano D.O.C. wijn. Deze rode wijn staat bekend om zijn sterke persoonlijkheid, onderscheidend karakter en diepe territoriale banden – het is zelfs de eerste erkende D.O.C. in Trentino. Volgens oude legenden en historische overleveringen is de robijnrode kleur van de wijn verbonden aan verschillende bijzondere historische verhalen. Zoals het verhaal van de draak die werd verslagen door graaf Firmian, waarbij de Teroldego-wijnstokken uit zijn bloed ontsproten. Ervaar deze rijke geschiedenis zelf op de nieuwe fietsroute door Piana Rotaliana – Königsberg, die langs schilderachtige plekken, wijngaarden, rivieren, heuvels en historische plaatsen gaat.

Giro del Vino 50: 50 km door wijngaard landschappen

Fanatieke fietsliefhebbers opgelet! De Giro del Vino 50 is een 50 km lange route die langs alle zes dorpen van Piana Rotaliana gaat. De route is zowel vlak als met hier en daar wat hoogteverschil. Fiets door prachtige wijngaard landschappen, langs verschillende wijnhuizen en ontdek architectonische pareltjes langs de rivier de Adige. Stop onderweg voor rondleidingen en proeverijen in de wijnkelders, waar je verschillende activiteiten kunt beleven zoals trektochten, workshops en zelfs speurtochten voor het hele gezin. Het treinstation van Trento ligt op slechts enkele kilometers afstand en regionale treinen stoppen zowel in Mezzocorona als in Lavis. Andere dorpen zijn verbonden via de lokale spoorlijn Trento-Malè, die fietsen op reservering vervoert. Meer informatie lees je hier.

Ontdek de voordelen van de Mio Trentino app

De Mio Trentino app maakt reizen in Trentino een stuk makkelijker! De officiële Trentino app is een persoonlijke reisgids die je helpt bij het plannen van je reis en bevat alle informatie die je nodig hebt. Van openingstijden, parkeerplekken, openbaar vervoer, evenementen tot aan activiteiten in de regio.

 van