Ervaar de lichtheid en kracht van de BH iLynx+ SL

De e-MTB-reeks van BH is uitgebreid met de BH iLynx+ SL, een model dat een specifiek frame gebruikt om het gewicht te verminderen zonder de kracht van de Shimano EP801-motor te verliezen en de batterijcapaciteit zelfs te verhogen tot 810 Wh.

Lichtgewicht E-Bike en Maximale Stijfheid

De BH iLynx+ SL is ontworpen voor een competitief gewicht zonder in te leveren op dynamische prestaties op de paden. BH past zijn geavanceerde koolstoftechnologie toe, inclusief het HCIM (Hollow Core Internal Molding) productieproces, om een perfecte interne afwerking van het frame te bereiken. “Ballistic Carbon Layup” zorgt voor een uitstekende impactbestendigheid, cruciaal voor trail- en enduro-fietsen. Het resultaat is een frame van slechts 2,1 kg een fietsen vanaf 18.8Kg batterij van 630Wh.

Lichtheid is een sterk punt van het BH iLynx+ SL-frame, maar stijfheid is net zo belangrijk. Het ontwerp streeft naar de optimale balans tussen stijfheid en flexie, voor een nauwkeurige en comfortabele rijervaring. Technologieën zoals de oversized pivot puntas en 100% carbon fiber rocker armen verbeteren de stijfheid tussen het voor- en achterframe. De volledig geïntegreerde batterij in de onderbuis optimaliseert zowel gewicht als stijfheid, wat resulteert in meer precisie op alle soorten terrein. De Super Boost achteras zorgt voor stijvere wielen en voldoende ruimte voor het achterwiel, met behoud van korte chainstays.

De esthetiek is slank en gestroomlijnd, met een uiterlijk dat dichter bij modellen zonder motor ligt. Volledig interne bekabeling en het Acros stuurslot systeem voorkomen schade aan het frame bij een val. De geïntegreerde zadelklem behoudt de strakke lijnen van het frame.

Onbeperkte Kracht

De BH iLynx+ SL is uitgerust met de krachtige Shimano EP801-motor, die 85 Nm koppel levert over een breed scala aan cadansen. De motor staat bekend om zijn lage wrijving, soepele vermogensafgifte en sportieve rijervaring. Via de E-Tube applicatie kan de motor volledig aangepast worden aan de rijstijl, omstandigheden en routes van de gebruiker. BH biedt twee voorgeconfigureerde profielen: “Volledige Kracht” voor maximale motorprestaties en “Uithoudingsvermogen” voor langere ritten met meer autonomie.

Het systeem wordt bediend door de minimalistische EN600L afstandsbediening en het Shimano EN600 display, waarmee alle rijgegevens zichtbaar zijn en tussen de profielen kan worden geschakeld tijdens het rijden.

De nieuwe BH iLynx+ SL heeft een 810Wh batterij (combi interne en Xpro DD extender), de hoogste energiedichtheid op de markt dankzij de 21700 cellen met 5,8 Ah, wat 17% meer capaciteit biedt dan vorige modellen.

Dankzij de Dual Discharge-technologie werken beide batterijen samen zonder externe kabels. Ook op een lage capaciteit kan je de volledige kracht van de motor blijven gebruiken.

Twee Versies: Trail en Enduro

De BH iLynx+ SL biedt twee versies met verschillende achterwielopties: de Trail-versie met 140 mm veerweg en de Enduro-versie met 160 mm veerweg.

Het Split Pivot-systeem beheert de vering, bekend om zijn grote absorptievermogen, remonafhankelijkheid en traprendement, wat belangrijk is voor de autonomie van een e-bike.

De progressieve geometrie van BH biedt een balhoofdhoek van 65º tot 66º en chainstays van slechts 440 mm. Dit zorgt voor een goede trappositie en totale controle over de fiets.

7 Opties

De BH iLynx+ SL Trail-familie heeft 4 modellen vanaf €6.999, met een lichtste versie van 18,8 kg. Ze zijn allemaal uitgerust met Fox Float 36 vorken en Fox Float X schokdempers.

De Enduro-versie biedt 3 modellen vanaf €6.999, uitgerust met Fox Float 38 vorken en Fox Float X of DHX2 schokdempers, afhankelijk van het model.

Alle iLynx+ SL-modellen hebben een 810 Wh batterij (combi interne en extender van 180Wh) , en de top 5 assemblages bevatten de externe Xpro DD-batterij. Behalve voor de twee lagere instapmodellen die alleen worden geleverd met de interne 630 Wh batterij.

Voor meer informatie klik hier.

 van