19-05-2014 - Windsurfen, Nieuws

Essential Store ONKWave 2014

Na het succes van het officiële (Open) Nederlands Kampioenschap wave performance in 2013, brengen de Watersport Vereniging Zandvoort (WVZ) en Jumpteam Scheveningen (JTS) het ONK wave een stap verder naar een volwaardige wave tour.

De winnaar van De Essential Store ONKWave 2014 wordt gekroond tot de Nederlands Kampioen wave. Deze nationale erkenning is alleen mogelijk door de steun van het Nederlands Watersportverbond via de Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers (NVW).

Voor het verder ontwikkelen van het ONK wave wordt in 2014 steun verkregen van onze nieuwe hoofdsponsor, de Essential Store uit Scheveningen. Met de steun van de sponsoren is men in staat het ONK wave uit te breiden met een extra event in 2014. Deze steun maakt het mogelijk om het ONKWave een kwaliteit impuls te gegeven en de basis te leggen voor een mogelijke derde tour stop in 2015.

Beide competities vinden alleen plaats als de condities goed zijn. Als de organisatie ziet dat de omstandigheden goed zijn worden de deelnemers bereikt via social media. De events zelf worden als ‘flash mobs’ georganiseerd. Op deze wijze kunnen we bij doorgang van een event per definitie een gave show laten zien aan de toeschouwers en wordt de ONK wave kampioen gekozen in condities die een kampioen waardig zijn. Voor meer informatie kun je terecht op de Facebook-pagina van het event.

De Essential Store ONKWave 2014 bestaat uit 2 events op voormalige PWA locaties te weten: Scheveningen en Zandvoort.

De wachtperioden voor het event in Scheveningen zijn:

  • 17 en 18 Mei
  • 24 en 25 Mei
  • 14 en 15 Juni

De wachtperioden voor het tweede event en de finale van het ONK wave in Zandvoort zijn:

  • 30 en 31 Augustus
  • 6 en 7 September
  • 13 en 14 September
 van