11-04-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Etappeschema Ster ZLM Toer 2017 bekend

De Ster ZLM Toer, de koers waarin volgens traditie veel internationale topsprinters zich nog een laatste keer testen in aanloop naar de Tour de France, heeft haar etappeschema rond. Op woensdag 14 juni gaat de vijfdaagse wedstrijd van start met een proloog in het Zeeuwse Westkappele. Vanuit Tholen wordt de volgende dag koers gezet naar Hoogerheide, waarna de etappe Buchten-Buchten op dag drie volgt. De koninginnenrit finisht op zaterdag 17 juni op de stuwdam van La Gileppe en de slotetappe start en finisht in Oss.

Foto’s: Roosenboom

“We zijn blij dat we opnieuw een mooi parcours voor kunnen leggen aan het peloton, waarbij verschillende type renners voor hun kansen kunnen gaan”, stelt wedstrijdvoorzitter Anton Ganzeboom. “Te beginnen met een mooie proloog voor de specialisten en we zijn ook erg benieuwd naar de ontwikkelingen in de etappe van Tholen naar wielerdorp Hoogerheide. Daarnaast weten we door eerdere ervaringen precies wat we in Buchten, onze koninginnenrit in de Ardennen en de slotrit in Oss kunnen verwachten; een absoluut wielerfeest!”

Feest voor sprinters

Met een proloog waarin zij naast de tijdrijders ook al hoge ogen kunnen gooien en drie kansen op een massasprint, valt er voor de rappe mannen weer veel te halen in de Ster ZLM Toer. Ganzeboom: “Voor sprinters is onze koers een feest. Ik hoop dan ook dat renners als Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen, net als in het verleden, de weg naar onze koers vinden. Maar het gaat ook dit jaar zeker niet weer alleen een wedstrijd voor die mannen zijn. De koninginnenrit is als altijd gewoon zeer lastig en de laatste edities hebben wel uitgewezen dat er ook kansen liggen voor de aanvallers.”

Etappeschema Ster ZLM Toer – Grote Prijs Jan van Heeswijk 2017:

Woensdag 14 juni:            1e etappe              Proloog Westkapelle

Donderdag 15 juni:           2e etappe              Tholen – Hoogerheide

Vrijdag 16 juni:                  3e etappe              Buchten – Buchten

Zaterdag 17 juni:               4e etappe              Verviers – La Gileppe

Zondag 18 juni:                 5e etappe              Oss – Oss

Alle actuele informatie over de Ster ZLM Toer is te volgen op de website www.sterzlmtoer.nl.

 van