11-03-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Etxeondo lanceert nieuwe voorjaarscollectie

Deze zomer bestaat Etxeondo 45 jaar en dat heuglijke feit wordt luister bijgezet met een frisse en diverse voorjaars- en zomercollectie. Wat maakt deze collectie anders dan voorgaande edities? Designer Amaia Rodrigo licht toe: “Het is de meest complete en diverse collectie die Etxeondo ooit heeft gemaakt. We kunnen met onze collectie namelijk verschillende soorten fietsers bedienen, zonder hierin de essentie en identiteit van Etxeondo te verliezen.”

De collectie is ingedeeld in drie productfamilies gericht op drie soorten fietsers met ieder andere behoeftes op het gebied van kleding. Bij producten uit de PRO-familie staat presteren bovenaan het prioriteitenlijstje. De producten worden continu geïnnoveerd om gebruikt te worden in het professionele wielrennen. Dit zie je terug in de gebruikte materialen en technologieën. In deze productfamilie komen de essentie en de achtergrond van Etxeondo dan ook sterk naar voren.

De ENDURANCE-familie is de productgroep die het nieuwe fietsen het best vertegenwoordigt omdat ze meer gericht is op de avontuurlijke fietser. Het buiten de gebaande paden treden – als in fietsen op gravel, lange tochten maken en meer gericht op ontspanning – is de afgelopen jaren immers enorm gestegen in populariteit.

Tenslotte is er de ESSENTIALS-familie; deze gaat altijd uit van de hoge kwaliteit die Etxeondo kenmerkt en is geoptimaliseerd op basis van de nieuwste modetrends.

Verantwoordelijke productontwikkeling Maria Jesus Uranga voegt toe: “Elke productfamilie is geperfectioneerd met het oog op de behoeftes van een bepaalde groep fietsers met een bepaalde fietshouding en -stijl. Toch laten de verschillende producten zich ook goed combineren.”

De nieuwe collectie is vanaf deze week beschikbaar op etxeondo.com en bij geselecteerde winkels in de Benelux. Verkooppunten zijn te vinden in de ‘store locator’ op de Etxeondo website. Voor meer informatie over de collectie is er een uitgebreide beschrijving in het online Etxeondo magazine.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van