13-11-2013 - Snowboarden, Nieuws

Europa Cup Slopestyle in Landgraaf

SnowWorld Landgraaf zal op vrijdag 15 november het strijdtoneel zijn voor honderden nationale en internationale toppers, die zich voorbereiden op de Spelen in Sotchi. Aanstaande vrijdag zal er een internationale snowboard slopestyle contest georganiseerd worden, een discipline die voor het eerst op het olympische programma staat. Speciaal voor dit evenement is in Landgraaf een course gebouwd die ruim voldoet aan zowel de wensen van de atleten als de eisen die de FIS stelt aan Europa Cups.

Deze course beschikt over twee grote kickers van respectievelijk tien en twaalf meter lang. Daarnaast hebben de riders ook nog keuze uit diverse rails en boxen aan het einde van het parcours. Dit levert natuurlijk spectaculaire shred actie op en dit belooft indrukwekkende beelden.

Vorig jaar waren de Nederlanders erg succesvol op eigen terrein. Ondanks de sterke tegenstand behaalde Cheryl Maas (geplaatst voor Sochi) de eerste plaats bij de dames en pakte Jesper Kicken goud bij de heren. Joris Ouwerkerk behaalde daarnaast een derde medaille voor Nederland met een zilveren plak. Ook dit jaar wordt er veel verwacht van de Nederlandse atleten, aangezien er sprake is van een echte thuiswedstrijd. Dit evenement is overigens gratis toegankelijk voor publiek. Kwalificaties starten op 15 november om 9:30 uur, de finals worden gereden vanaf 15:00 uur.

 van