05-10-2019 - Windsurfen, Nieuws

European Freestyle windsurfing championship – Dam-X

EK Freestyle Windsurfen op de Brouwersdam

DAM-X

Van 09 t/m 13 oktober 2019 vindt voor de vijfde keer op rij DAM-X plaats bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam. DAM-X staat in het teken van zien, doen en beleven en is hét watersport evenement dat georganiseerd wordt rondom het Europees Kampioenschap freestyle windsurfen!

EK freestyle windsurfen Dam-X

De windvoorspellingen zien er veelbelovend uit voor de EK wedstrijden komende week. Alle toppers hebben zich weer aangemeld voor het evenement op de Brouwersdam. Yentel Cears, degene die altijd traint hier op Brouwersdam en afgelopen week in Duitsland benoemd is tot wereldkampioen, staat op de startlijst. Ook onze lokale held uit Zierikzee en winnaar van vorig jaar, Davy Scheffers, ontbreekt niet. Daarnaast varen de besten ter wereld mee en strijden om de winst van het DAM-X Event wat deel uitmaakt van de European Freestyle Pro Tour.

Naast deze gave sprongen op het water worden er nog een hoop side events georganiseerd zoals de DAM-X Slalom, Run by Night, Friday Night Event, DAM party X, Boardsport- & Foodmarket en zijn er activiteiten voor iedereen.

Zo wordt op vrijdagavond tijdens het Friday Night Event de Run by Night georganiseerd. Een 5 kilometer hardloopwedstrijd met een verlicht parcours langs het Grevelingenmeer.
Na deze run is er live muziek en de grote Night Show om 21:30 uur.

Het hele weekend kun je genieten van heerlijke ZekerZeeuws foodtrucks, boardsportmarket en activiteiten als windsurfen, zeilen, waterjumpen, SUP’en een hoop andere activiteiten voor de jeugd.

We verwachten zo’n 10.000 bezoekers. Het evenement is gratis te bezoeken en voor iedereen toegankelijk.

 

MET O.A.

• Boardsports, lifestyle & food market

• Friday Night Event

• Run by Night

• DAM-X Slalom

• Activities

• Workshops

• DAM Party

• Tombola

 

Voor meer informatie, kijk op www.dam-x.nl

Bekijk hieronder de Event Trailer van 2019:

Voor meer windsurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Motion en volg ons op Facebook en Instagram!

 

 van