05-12-2012 - Skiën, Nieuws

Even voorstellen: Erik Clevering, van zero tot ski hero

Enkele maanden geleden kreeg ik een e-mail binnen van ene Erik. Of het niet leuk zou zijn om onze lezers op de hoogte te houden van zijn avonturen in Canada deze winter doormiddel van een blog. Zeker leuk, was het niet zo dat Erik snowboard. Na enkele mails heen en weer vond er echter een verandering plaats, die uiteindelijk resulteerde in een nieuw avontuur waarvan je hieronder de introductie kunt lezen en wat er toe heeft geleidt dat Erik jullie deze winter mee zal nemen om van zero tot ski hero te gaan.

Here we go! 

Het leven is een speurtocht naar hetgeen waar jij als persoon gelukkig van wordt. Een puzzel waarbij je de puzzelstukken eerst moet vinden voordat je ze kan plaatsen. Een spannende, innoverende, maar vooral unieke zoektocht.. Dit seizoen wil ik jullie meenemen om een puzzelstuk van mijzelf te vinden in de ski industrie.

 

Naar de andere kant van de wereld

Op zondagmorgen rinkelt mijn wekker akelig vroeg. Met een pijnscheut in mijn hoofd wordt ik wakker. Damn, wie verzint dit? Zondagmorgen zes uur! Met slaperige ogen stap ik uit mijn bed en half dromend struin ik langs mijn backpack en snowboard gear. Het is waar, over een paar uur vertrek ik naar Canada!

Op de dag van vertrek duurt het nog 131 dagen voordat de officiële opening is van het Resort Mount Washington op Vancouver Island. Een rekensom verklaart dat het dan eind juli is en dat er in Canada wordt genoten van de zon en barbecues. De reden dat ik zo vroeg vetrokken ben is om stage te lopen bij het Section 8 Snowsport Institute in het kader van de afronding van mijn opleiding Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Section 8 is een bedrijf dat ski en snowboard opleidingen van twaalf weken aanbiedt waarin je wordt opgeleid tot instructeur. De ontwikkeling van het bedrijf en de producten die zij aanbieden, maakt Section 8 tot de perfecte match voor mijn afstuderen.

Eenmaal op Vancouver Island begin ik in mijn vrije uren het eiland te ontdekken en al snel begin ik mij thuis te voelen. Door de ongerepte natuur, de mogelijkheden voor adventure sports en de vriendelijkheid van de Canadezen, realiseer ik mij dat het wel heel raar moet lopen, wilt deze winter niet heel tof worden.

 

Een nieuwe uitdaging op een nieuwe plek

Door middel van mijn stage kom ik in contact met het White Freeski Magazine. Gedurende mijn conversaties met de hoofdredactie onze conversaties komen de verschillen tussen skien en snowboarden ter spraken en waarom je wat nou toffer vind. Totdat op een gegeven moment de volgende statement wordt geplaatst: “Erik, ik daag je uit om de 12-weekse opleiding op ski’s te doen in plaats van je snowboard”.

Nog nooit eerder in mijn leven heb ik op ski’s gestaan en toch werd ik geprikkeld door deze woorden. Want om jezelf te ontwikkelen, moet je soms uit je comfortzone stappen. Was dit voor mij de stap om een nieuw puzzelstukje te vinden in mijn leven?

Ok, de prikkel was er en het enthousiasme ook. Maar toen ik mijn bankrekening bekeek. Voordat ik naar Canada vertrok had ik een tekort van € 4000 om de snowboard opleiding te betalen. En nu moest er opeens ook nog een paar ski’s en boots aangeschaft worden! Op datzelfde moment schoot mij één van die standaard gezegdes binnen: “Waar wil is, is een weg…” En de wil was er, dus besloot ik om die weg te gaan zoeken.

Van snowboarder naar skiër

En zo kom ik tot mijn nieuwe uitdaging voor dit seizoen: van zero tot (ski) hero! En deze transformatie van snowboarder naar skiër zal ik met jullie delen. Mijn hoogtepunten, dieptepunten, frustraties en geluk. Kort om, de weg die ik zal afleggen om een ski-instructeur te worden en om aan het einde van het seizoen een 360 en een backflip te kunnen maken.

Bring it on!

 

Erik Clevering

 

Mijn weg naar ski hero wordt mede mogelijk gemaakt door Elan ski’s, Section 8 Sport Institute, GoPro camera’sThe Joint physiotherapy in Courtenay, Lifestyle, training en voeding, Gloryfy, Mount Washington, Skitakhut, TCwebmaster, Tourism Mount Washington.

 van