14-07-2011 - Windsurfen, Nieuws

Event Preview: PWA World Tour Tenerife

Maak je klaar voor bizarre luchtacrobatiek en slick golfrijden tijdens de volgende stop van de PWA World Tour in Tenerife.

Tenerife baadt bijna het hele jaar in zonneschijn, en samen met gelijkmatige wind en een goede swell maakt dit deze spot tot een perfecte keuze voor de volgende stop van de PWA World Tour.
De vloot surfers zal vanaf vandaag tot en met de 20ste Juli strijden om de prijzenpot van €45,000 te verdelen. Verder zijn er natuurlijk weer punten te verdienen voor de wereldranglijst.

El Medano
Het stadje El Medano in het zuiden van Tenerife zal het event hosten. Het stadje is tevens de thuisbasis van golfkoning en organisator van het evenement Dany Bruch (Starboard / Severne / AL 360). De PWA ontmoette met Dany om wat ‘inside info’ te krijgen over wat we kunnen verwachten tijdens het evenement.

De condities
“Het is een geweldige spot, de golf is een ‘left hander’, en over het algemeen kan je drie of vier frontside turns erop maken. De wind is wat minder sterk dan in Pozo, over het algemeen vaar ik met een 4.2m of 4.7m zeil.” Aldus Dany.

Moves om te verwachten
“De golven zijn perfect om hoog te gaan, ze komen recht op je af dus je kunt grote hoogten halen. We kunnen super snelle double forwards en gigantische backloops verwachten. We zullen ook indrukwekkende staaltjes golfrijden te zien krijgen, omdat veel rijders hier voorkeur aan geven. Wel oppassen voor de rotsen…”

Who to watch?
Philip Koster stal de show in Pozo en wist het eerste event van het jaar te winnen. We kunnen mooie pushloops van Koster verwachten en wellicht nog een poging tot een triple forward loop. Hij zal zeker alles uit de kast halen om zijn positie op de ranglijst te verdedigen.
De world wave champion 2010, Victor Fernandez, hoopt om wonderkind Koster te kunnen verslaan om zichzelf weer bovenaan de lijst te zien staan. Hij staat bekend om zijn golfrijden en radicale backside 360’s.
High-risk rijder Dario Ojeda wist een fantastische show neer te zetten in Pozo, waardoor hij veel grote namen wist te verslaan en zichtzelf als derde terugzag op het podium. Ook hij zal alles uit de kast halen om extra punten los te peuteren bij de jury.

Voormalig freestyler Ricardo Campello zal snakken naar wraak na een wat mindere ronde in Pozo, waarna hij als vierde eindigde. Zorg ervoor dat je zijn gigantische aerials en supersnelle double forward loops niet mist.

Live Streaming
De PWA heeft aangekondigd dat het hele event te volgen zal zijn via de livestream PWA TV op www.pwaworldtour.com. Afhankelijk van het weer begint de competitie vandaag om 2 uur lokale tijd. (UTC +1)
Ook voor overige informatie over rijders, standen, etc kun je op deze site terecht.

 

 van