Evoc Bike Bag

Evoc Bike Bag review. Wanneer je fiets mee het vliegtuig in gaat, ontkom je niet aan een fietstas om je bike in te vervoeren. Wij namen de fietstas mee op een aantal vluchten.

Wat direct opvalt is de robuustheid van de Evoc Bike Bag, de ontwerpers weten duidelijk dat zo’n tas mishandeld wordt. De aanwezige lussen en bevestigingen zijn hufterproof en er is gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen, de tas geeft het gevoel dat deze flink wat jaren meegaat. De tas heeft drie hoofdcompartimenten, twee voor je wielen en een voor het frame. Het grootste vak, die voor je frame, kun je ruim openritsen. De wanden zijn verstevigd met struts, waardoor de tas rechtop blijft staan. Binnenin vind je veel verschillende lussen en opties om je frame goed te kunnen vastzetten. Ook voor de derailleur en de tandwielen zit er in de Evoc Bike Bag een foamblok om deze te beschermen, hoewel wij persoonlijk voor de zekerheid altijd de derailleur demonteren.

EVOC BikeBag review

Door de vele opties hebben we tot nu toe nog elk frame passend kunnen krijgen. Binnenin de Evoc Bike Bag vind je ook losse vakjes voor remschijven, schroefjes of ander kleine onderdelen. Wanneer alles op zijn plek zit is er meer dan voldoende ruimte voor extra kleding, helm en schoenen, waardoor deze tas ook als hoofdbagage kan dienen en je dus geen extra tas hoeft in te checken. De brede wielen zorgen ervoor dat je de tas makkelijk achter je aanrolt zonder dat deze in elke bocht omvalt. Leeg weegt de Evoc Bike Bag zo’n negen kilo. De interne struts zijn te verwijderen wanneer je de tas niet gebruikt, dit zorgt ervoor dat je ‘m relatief makkelijk opbergt.

Prijs € 439,95 evocsports.com

Meer lezen? 

Meer reviews en tests zoals deze van de fietstas lees je ook in UP/DOWN #1 2019. Word abonnee van UP/DOWN zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Losse uitgaven van UP/DOWN of Wielrenblad kun je ook bestellen in de Soul Webshop. Digitale uitgaven kun je uiteraard terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je UP/DOWN of Wielrenblad ook via tablets of smartphones kunt lezen.

 

 van