Evoc Hip Pack Pro 3L, alles mee en toch geen rugtas

Hoewel heuptasjes nog steeds een twijfelachtige reputatie hebben, is het voor veel mensen de perfecte keus op de e-bike. Immers, niet zo log en zweet op wekkend als een rugtas, je kan er een windjack, extra water, tools, reepjes, sleutels en telefoon in kwijt en tijdens het rijden merk je er maar weinig van. Evoc voegt voor deze zomer een aantal nieuwe kekke kleuren toe en wij gingen op pad met de Evoc Pro 3L.

De drie liter grote Evoc Hip Pack is verdeeld in een aantal compartimenten, een groot compartiment waar ook de optionele waterzak in kan, een voorzakje voor tools, telefoon of reepjes, en twee royale zakken op de heupbanden, aan de zijkanten kan je eventueel nog twee bidons meenemen. Binnenin vind je in het voor vak vakjes om orde te houden. Het voorvak open je met twee ritsen onderling verbonden met een koord, dat werkt niet (echt). De heupband kent hetzelfde systeem als de Evoc-tassen en is in onze ogen ongeëvenaard, een flexibele klittenbandstrap die echtgoed aansluit, niet afknelt tijdens het klimmen en zelfs op de meest intense afdalingen op zijn plek blijft zitten. Je zekert deze nog met een clip.

Aan de zijkanten kan je de compressiestraps aantrekken, zodat alles stevig blijft zitten, tijdens het klimmen kun je deze makkelijk en snel lostrekken, waardoor er iets meer lucht langs je onderrug stroomt, Evoc noemt dit de Ventiflap. Het rugpand is sowieso geperforeerd en hoewel je op warmere dagen wel zweet opbouwt, is het minimaal en niet storend.

Wij vonden de tas van Evoc ruim genoeg om alle benodigdheden voor een dag rijden mee te nemen, inclusief een jack en lunch. Via de straps kun je de inhoud goed op zijn plek houden en zelfs volledig gevuld blijft het een compact geheel dat dicht bij je lijf blijft zitten. Het enige wat je merkt is de waterzak wanneer je deze gebruikt, je voelt dit water enigszins bewegen. Ook de drinkslang is een beetje friemelen om na gebruik terug te stoppen, het uiteinde blijft wel weer mooi met een magneet op zijn plek. Heb je een bidonhouder, dan zouden we daar voor opteren, maar wanneer je meer water wil meenemen, dan is er in elk geval mogelijkheid toe.

Wat ons betreft echt een hele prettige rijervaring, zeker te verkiezen boven een rugzak qua comfort en bewegingsvrijheid. De fraaie afwerking van Evoc zorgt ervoor dat deze tas nog vele jaren mee zal gaan.

Plus punten

  • Blijft goed op zijn plek
  • Voldoende ruimte voor dagtrips
  • Verschillende vakjes

Min punten

  • Beperkte ruimte
  • Dubbele rits

€ 90,- (zonder waterzak)
evocsports.com

 van